Resolució
Q-01639/2012 Manca de lliurament per part de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries de la notificació d'una alta de situació d'incapacitat temporal

Matèries
Polítiques socials
Salut
Disconformitat amb el diagnòstic i tractament de la malaltia
Data d'inici 06/03/2012
Data de l'últim moviment 20/06/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa exposa que amb motiu d'una visita a la inspecció de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (en endavant ICAMS) el mes de febrer de 2012 li van comunicar l'alta de la seva situació d'incapacitat temporal amb efectes des del 27 de juliol de 2011, que és quan se li va fer el reconeixement mèdic. Tot i això, exposa que en aquesta data no se li va comunicar ni notificar aquesta alta. 

Exposa que ha fet diverses reclamacions tant al seu CAP com a l'ICAMS i a la mútua, sense que s'hagi resolt ni corregit l'error.

Contingut

De la informació rebuda es desprèn que l'ICAMS va comunicar l'alta a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (en endavant INSS) i al CAP. Això no obstant, aquesta informació no coincideix amb el que exposa la persona interessada.

Així, si bé ha quedat demostrat que l'ICAMS va comunicar a l'INSS i al CAP que un cop efectuat el reconeixement mèdic preceptiu va emetre l'alta per inspecció en data 27 de juliol de 2011, no s'ha provat que aquesta alta es notifiqués a la persona interessada, la qual cosa el Síndic considera que li ha causat indefensió.

Per tant, el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes a l'ICAMS per tal que es consideri efectuada la comunicació, el lliurament i la notificació de l'alta a la persona interessada el dia 2 de febrer de 2012 i amb efectes d'aquest mateix dia.

Atès que posteriorment la persona interessada ha indicat que va presentar una demanda a la jurisdicció social que s'ha resolt d'acord amb els seus interessos i que la mútua li ha concedit els efectes econòmics objecte de la seva reclamació, i atès que l'ICAMS ha ratificat que sempre lliura l'alta per inspecció i que aquesta es notifica a les persones interessades, malgrat que no s'ha pogut provar, el Síndic entén que s'ha acceptat parcialment el seu suggeriment i tanca l'expedient de referència.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/06/2012 Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (ICAMS) Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/08/2012 Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (ICAMS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/02/2013 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
04/03/2013 Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (ICAMS) Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/05/2013 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
04/06/2013 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació
19/06/2013 Departament de Salut Vulneració
20/06/2013 Departament de Salut Seguiment finalitzat