De les dades facilitades se'n desprèn que la persona interessada era beneficiària d'una prestació d'RMI per un import aproximat de 450 euros i que el seu fill figurava com a membre de la unitat de convivència i persona beneficiària.
La resolució d'extinció, de 14 de febrer de 2013, fa referència de manera genèrica a canvis en la situació de la unitat de convivència i a l'obtenció d'ingressos superiors, però no explicita quins canvis s'han produït, ni es quantifiquen, ni tan sols s'identifiquen quins ingressos s'han comptabilitzat i per què determinen l'extinció de l'RMI.
Amb relació a això, cal recordar que la motivació dels actes administratius és un element essencial de la bona pràctica administrativa i una garantia per a les persones interessades. La motivació, encara que sigui succinta, ha de ser suficient per conèixer amb exactitud els elements fàctics i jurídics que determinen la decisió adoptada. En aquest sentit, cal considerar que la resolució emesa no complia convenientment les condicions de motivació i que generava una situació d'indefensió a la persona interessada.
Quant a la nòmina de 650 euros del fill a què es fa referència, cal tenir en compte que correspon a un contracte temporal que es va iniciar el 25 de juny de 2012 i que va finalitzar el juliol de 2012, molt abans de l'extinció, i caldria tenir en compte les previsions dels articles 17 i 18.2 del Decret 384/2011, de 30 d'agost, pel que fa als contractes de treball de durada inferior a un mes o equivalent a un mes.
D'altra banda, la persona interessada indicava que des del novembre de 2012 el seu fill tenia un nou contracte, però aquesta activitat era a temps parcial, amb una jornada inferior al 25% de la jornada establerta legalment. Per tant, amb relació a aquesta situació s'haurien d'aplicar les previsions de l'article 17 del Decret 384/2011, que estableix, entre altres coses, que no s'ha de deduir de l'import de la prestació l'import de contractes a temps parcial igual o inferior al 25% de la jornada legalment establerta.
Pel que fa al darrer motiu al·legat en la resolució, la variació de la situació personal, familiar i/o econòmica del titular de la prestació, de les dades disponibles no se'n desprèn quina variació s'ha produït que pugui justificar aquesta extinció. En tot cas, si efectivament hi hagués hagut una variació substancial que pogués determinar una suspensió temporal, caldria valorar la procedència d'una suspensió o modificació, en lloc de l'extinció, d'acord amb les previsions de l'article 18 del Decret 384/2011.
El Síndic suggereix que es resolgui el recurs d'alçada interposat per la persona interessada, que es revoqui la resolució d'extinció de data 14 de febrer de 2013 i que es doni continuïtat a la prestació, sens perjudici que, en cas que hi hagi altres circumstàncies que determinin modificacions en la prestació, es dicti la resolució corresponent.