Resolució
Q-01763/2012 Disconformitat amb les molèsties per contaminació acústica que ocasiona l'activitat del camp de futbol Provençana, de l'Hospitalet de Llobregat

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 12/03/2012
Data de l'últim moviment 03/01/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb les molèsties per contaminació acústica que ocasiona l'activitat del camp de futbol Provençana, de l'Hospitalet de Llobregat.

Exposa que els dissabtes i diumenges les activitats comencen abans de les 8 hores, ja que els equips fan els escalfaments pertinents, i als vespres els partits i entrenaments finalitzen sovint passades les 23 hores, la qual cosa perjudica el descans dels veïns.

Contingut

L'Ajuntament de l'Hospitalet va informar que, per tal de mantenir una bona convivència, havia proposat un canvi en els horaris d'ús del camp per la propera temporada, que permetria reduir els sorolls de l'activitat esportiva a partir de les 22.30 hores de dilluns a divendres i dels diumenges abans de les 8.00 h del matí. Atesa aquesta informació, el Síndic va tancar l'expedient,.

Tot i això, la reiteració de les queixes per part del promotor va fer que el Síndic es tornés a adreçar a l'Ajuntament per tal de conèixer: les mesures establertes per garantir el compliment dels horaris establerts per l'Ajuntament; l'ús de música o de megafonia entre els partits; si s'ha fet algun mesurament sonomètric des de l'habitatge del promotor de la queixa per tal de conèixer exactament els nivells de soroll que rep al seu domicili, i la valoració que es fa des de l'Ajuntament de la possibilitat d'implementar mesures d'apantallament del camp o d'aïllament dels habitatges per minimitzar les molèsties exposades.
 
Un cop estudiada la resposta de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, el Síndic li suggereix, d'una banda, que dugui a terme els mesuraments necessaris per tal d'objectivar el soroll que provoca l'activitat del camp de futbol i l'impacte d'aquest en l'habitatge del promotor de la queixa; i de l'altra, que adopti les decisions pertinents per fer el seguiment de les mesures adoptades per l'Ajuntament per tal de garantir el compliment dels horaris de competició i utilització del camp de futbol i les altres mesures de minimització de les molèsties acústiques. 

Posteriorment, el Síndic ha constatat que l'Ajuntament ha adoptat mesures per tal de donar compliment als suggeriments efectuats, de manera que dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/05/2012 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/05/2012 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/07/2012 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resolució
24/10/2012 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/12/2012 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/01/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/07/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resolució pendent d'acceptació
26/08/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
15/10/2013 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
02/01/2014 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Irregularitat
03/01/2014 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Seguiment finalitzat

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)