Resolució
Q-01784/2015 Disconformitat amb el procediment executiu tramitat per al cobrament de les quotes de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 12/03/2015
Data de l'últim moviment 02/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Diputació de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

La persona interessada es queixa del procediment executiu tramitat per al cobrament de les quotes de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (en endavant IVTM).

La notificació de la provisió de constrenyiment de l'expedient executiu relativa al rebut de l'IVTM de l'any 2013 del vehicle de la persona es va intentar notificar, però el resultat d'aquell intent va ser infructuós i es va marcar en el justificant de correus que el destinatari era desconegut. Per això, es va procedir a efectuar la notificació per compareixença. 

No consta que la notificació de la provisió de constrenyiment relativa al rebut de l'IVTM 2013 s'hagués intentat notificar a l'adreça fiscal del subjecte passiu abans de la diligència d'embargament de sous i salaris. 

Per la documentació adjunta a l'informe de Base-Gestió d'Ingressos es desprèn que aquesta administració tributària era coneixedora del domicili fiscal del subjecte passiu de l'IVTM i no consta que s'hagués intentat notificar la provisió de constrenyiment del deute contret en concepte de l'IVTM de l'exercici de 2013 a aquest domicili. 

En aquest sentit, cal recordar que abans de recórrer a la notificació edictal, l'Administració ha d'exhaurir totes les modalitats de notificació personal que assegurin que la persona destinatària ha rebut la notificació. 

Així doncs, en aquest cas, el defecte en el domicili on s'ha practicat la notificació de la provisió de constrenyiment per part de l'Administració fa que l'acte administratiu que es pretenia notificar no pugui produir plens efectes, en tant que no la persona interessada no n'ha pogut ser coneixedora. 

Per això, el Síndic suggereix a Base-Gestió d'Ingressos que resolgui sense més demora el recurs de reposició que la persona interessada va interposar en data 18 de desembre de 2015, tenint en compte les consideracions formulades més amunt. 

D'altra banda, pel que fa a l'import abonat per la persona interessada referent a l'IVTM de l'exercici del 2014, el Síndic demana a Base-Gestió d'Ingressos que justifiqui les costes que s'imputen a la persona de 4,79 euros, d'acord amb l'article 113 del Reial decret 939/2005, de 29 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament general de recaptació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/04/2015 Base - Gestió d'Ingressos Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/06/2015 Base - Gestió d'Ingressos Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/07/2015 Base - Gestió d'Ingressos Resolució pendent d'acceptació
31/07/2015 Base - Gestió d'Ingressos Resposta a la resolució pendent d'acceptació
30/09/2015 Base - Gestió d'Ingressos Irregularitat
02/10/2015 Base - Gestió d'Ingressos Seguiment finalitzat