Resolució
Q-01847/2014 Manca de resposta del Departament de Benestar Social i Família a un escrit relatiu a la situació d'un jove tutelat per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA's)
Data d'inici 24/03/2014
Data de l'últim moviment 26/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

Els promotors de la queixa manifesten la seva disconformitat amb la manca de resposta del Departament de Benestar Social i Família a un escrit que hi van enviar el 24 de febrer de 2014. 

Exposen que són els pares biològics d'un noi de disset anys tutelat per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (en endavant DGAIA), i que el juliol de 2013 l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència (EAIA) de Sant Andreu va fer un pla de treball amb una proposta d'ingrés en un centre residencial d'educació intensiva per al noi. 

El 24 de febrer, els pares van presentar un escrit a la DGAIA en què exposaven la seva preocupació vers la futura situació del seu fill, atès que el 25 de maig de 2014 assoliria la majoria d'edat. Els promotors demanaven saber quina orientació tindria la situació del seu fill un cop fes els divuit anys i deixés d'estar tutelat per la DGAIA, però no han rebut resposta.

Contingut

En l'informe tramès per l'Administració s'assenyala que des del centre residencial d'acció educativa on estava ingressat es va intentar treballar amb el noi diferents aspectes de la seva vida, però no es va vincular a l'ajut i recursos que se li va oferir. En conseqüència, es va considerar que no complia els requisits necessaris per accedir als programes que ofereix l'Àrea de Suport al jove Tutelat i Extutelat, per bé que s'afegia que hi podria accedir en qualsevol moment abans dels vint-i-un anys sempre que ho demanés i es vinculés al pla de treball personal.

En vista d'aquesta informació, el Síndic suggereix al Departament de Benestar Social i Família que traslladi la informació relativa a la situació d'aquest noi als serveis socials d'atenció primària que li corresponguin en funció del seu lloc de residència, perquè en tinguin coneixement i valorin les possibilitats d'intervenció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

08/04/2014 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/05/2014 Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/07/2014 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació
25/08/2014 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
26/10/2015 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació