Resolució
Q-01860/2014 Disconformitat amb diversos aspectes de la gestió tributària efectuada per l'Ajuntament de Montmell

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 24/03/2014
Data de l'últim moviment 25/05/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament del Montmell Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, propietària d'una finca situada a la urbanització Pinedes Altes, del municipi de Montmell, manifesta la seva disconformitat amb diversos aspectes de la gestió tributària efectuada per l'Ajuntament.

Les reclamacions efectuades per la persona interessada són les següents:

1. Exposa que l'any 2005 es va efectuar una ponència de valors parcial que va atorgar uns valors cadastrals excessius a les finques, ja que la urbanització no disposa de serveis urbanístics bàsics. Per aquest motiu, des de l'any 2007 estan sol·licitant una revisió del valor cadastral de la finca què s'ajusti al valor de mercat. 

2. Se li aplica un tipus de gravamen en l'IBI de l'1,05, que considera que és erroni, ja que les ordenances fiscals estableixen un tipus de gravamen del 0,87. Demana que es corregeixin els rebuts emesos i que se li retorni l'import satisfet en excés.

3. Des de fa molts anys està satisfent una taxa d'escombraries de manera improcedent. Demana la devolució de l'import satisfet per aquest concepte.

4. Ha sol·licitat a l'Ajuntament un certificat de l'estat exacte del carrer i dels serveis que hi ha, tant al carrer com a la urbanització, a fi que el Cadastre tingui coneixement de la situació urbanística de la parcel·la i pugui modificar els paràmetres valoratius. Tot i això, aquest certificat no s'ha emès.

Contingut

L'Ajuntament de Montmell informa que ha donat tràmit a algunes de les qüestions plantejades per la persona interessada, concretament les que es refereixen a la taxa de recollida d'escombraries i a l'emissió del certificat urbanístic.

Tot i això, la promotora de la queixa feia referència a altres qüestions, sobre les quals l'Ajuntament no ha informat tampoc el Síndic. Per tant, aquesta institució reitera la seva petició d'informació a l'Ajuntament i li suggereix que resolgui de forma expressa les qüestions plantejades per la persona interessada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/04/2014 Ajuntament del Montmell Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/05/2014 Ajuntament del Montmell Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/06/2014 Ajuntament del Montmell Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/07/2014 Ajuntament del Montmell Resolució pendent d'acceptació
26/08/2014 Ajuntament del Montmell Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
15/09/2014 Ajuntament del Montmell Resposta a la resolució pendent d'acceptació
30/09/2014 Ajuntament del Montmell Irregularitat
25/05/2015 Ajuntament del Montmell Seguiment finalitzat