Resolució
Q-01871/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a un escrit d'una comunitat de propietaris

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 27/04/2010
Data de l'últim moviment 15/04/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a un escrit que va presentar a les dependències municipals en data 21 de maig de 2010.

En el seu escrit, el promotor sol·licitava que es regularitzés la situació urbanística de la zona i el desenvolupament les zones verdes i la zona esportiva, i que s'executessin les accions necessàries per donar ús a una parcel·la qualificada d'equipament o, en cas contrari, es revertís la qualificació per possibilitar-ne l'ús als propietaris.

Manifesta que l'Ajuntament no ha complert els compromisos assumits al seu dia, ja que encara no s'ha començat el desenvolupament urbanístic de les zones verdes ni de la zona esportiva, ni se'ls ha retornat l'import que van satisfer amb escreix. 

D'altra banda, el promotor de la queixa exposa el seu desacord amb el fet que una parcel·la propietat de la seva comunitat de propietaris va ser qualificada com a zona d'equipaments. Tot i el temps transcorregut, no s'ha expropiat la finca perquè passi a ser de titularitat pública i destinada de forma efectiva a l'ús previst en el planejament. A més, es continuen emeten rebuts de l'impost de béns immobles de naturalesa urbana corresponents a aquesta parcel·la a nom de la comunitat de propietaris.

Contingut

En vista del que exposa l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i atès que no consta que s'hagi donat resposta expressa a l'escrit del promotor, el Síndic suggereix al consistori que emeti una resolució expressa a aquest escrit, ja que, d'acord amb l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, l'Administració està obligada a dictar resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la sigui quin sigui la seva forma d'iniciació.

Per tant, cal que l'Ajuntament es pronunciï de forma motivada sobre totes les qüestions plantejades per la persona interessada. La motivació constitueix la via essencial per expressar la voluntat de l'Administració i és una garantia bàsica dels ciutadans, que d'aquesta manera poden impugnar l'acte administratiu.

D'altra banda, la notificació ha de contenir el text íntegre de la resolució, amb indicació de si és definitiu o no en la via administrativa, l'expressió dels recursos que siguin procedents, l'òrgan davant del qual s'han de presentar i el termini per interposar-los, de conformitat amb l'article 58 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Tramitació

Data Administració Tràmit

08/10/2010 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Sol·licitud d'informació a l'Administració
03/03/2011 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/05/2011 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Reiteració posterior a la primera
27/05/2011 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/07/2012 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/10/2012 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/11/2012 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/12/2012 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Vulneració
29/07/2013 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
02/04/2014 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
15/04/2014 Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Seguiment finalitzat