Resolució
Q-01882/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament d'Esparreguera a diverses instàncies relatives a l'estat d'un solar i a la manca de bosses per a la recollida d'excrements d'animals

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 28/04/2010
Data de l'últim moviment 28/07/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esparreguera Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa mostra el seu malestar per la manca de resposta de l'Ajuntament d'Esparreguera als escrits que va presentar per dues qüestions: la primera relacionada amb l'estat de manteniment d'un solar, i la segona amb la manca de bosses per a la recollida d'excrements d'animals.

Contingut

En relació amb la manca de bosses per a la recollida d'excrements d'animals, l'Ajuntament d'Esparreguera informa que actualment està immers en un pla de sanejament, i que a causa del cost de les bosses i del mal ús que s'ha detectat que en fan els ciutadans, ha decidit no proveir-ne, ja que es tracta d'un servei no obligatori per part de l'Ajuntament.

Pel que fa a la segona qüestió plantejada pel promotor de la queixa sobre l'estat d'un solar, l'Ajuntament d'Esparreguera informa que es va incoar un expedient d'ordre d'execució per tal que la propietat mantingués la finca en les condicions que estableix l'article 189 del Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'urbanisme.

Cal tenir present que aquest article estableix que les persones propietàries de tota classe de terrenys, construccions i instal·lacions han de complir els deures d'ús, conservació i rehabilitació establerts per aquesta llei, per la legislació aplicable en matèria de règim de sòl i per la legislació sectorial. Així mateix, disposa que les persones propietàries o l'Administració han de sufragar el cost derivat dels deures esmentats. Els ajuntaments han d'ordenar d'ofici o a instància de la persona interessada l'execució de les obres necessàries per conservar les condicions esmentades, sens perjudici que si s'incompleix injustificadament aquesta ordre d'execució, l'Administració pugui adoptar mesures d'execució forçosa.

Per tant, el Síndic recorda que si el propietari del solar no compleix els requeriments de l'Ajuntament, l'Administració pot executar subsidiàriament aquesta obligació (article 98 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú), a banda d'aplicar multes coercitives per incompliment de l'ordre d'execució, tal com estableix l'article 277 del Text refós de la Llei d'urbanisme.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/05/2010 Ajuntament d'Esparreguera Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/07/2010 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/10/2010 Ajuntament d'Esparreguera Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/02/2011 Ajuntament d'Esparreguera Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/05/2011 Ajuntament d'Esparreguera Reiteració posterior a la primera
28/07/2011 Ajuntament d'Esparreguera Resolució

Expedients Relacionats

Q-01878/2010