Resolució
Q-01909/2014 Disconformitat amb la denegació per part de l'Ajuntament de Masquefa de les sol·licituds d'una entitat esportiva per fer ús del camp de futbol municipal

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Patrimoni de l'Administració
Data d'inici 26/03/2014
Data de l'últim moviment 27/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Masquefa Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que al Club Esportiu Masquefa no se li hagi assignat mai cap horari per fer ús del camp de futbol municipal.

Exposa que el Club va sol·licitar poder fer ús del camp de futbol, tant pel que fa a la temporada sencera del 2013/2014 com per a actes esporàdics, concretament per celebrar torneigs de cap de setmana. Tot i això, les sol·licituds sempre els han estat denegades, i l'Ajuntament al·lega que ja hi ha un altre club fent ús de les instal·lacions.

Contingut

Segons informa l'Ajuntament, el Club Esportiu Masquefa va néixer a partir d'una escissió amb el Futbol Club Masquefa. La sol·licitud d'assignació d'horaris va ser rebutjada perquè es va formular amb la temporada iniciada i perquè en els horaris demanats el camp estava sent utilitzat pel Futbol Club Masquefa, que fins aleshores havia estat l'únic club esportiu de futbol del municipi. 

En vista d'aquesta informació, s'entén que la sol·licitud presentada amb la temporada iniciada i amb els horaris sol·licitats assignats al Futbol Club Masquefa no podia ser atesa perquè hauria implicat desplaçar aquesta altra entitat dels horaris ja assignats. Cal tenir en compte també que la situació sobrevinguda que va motivar la sol·licitud -la creació d'una nova entitat per escissió- té origen en una decisió voluntària dels promotors de la nova entitat que no és imputable a l'actuació municipal ni pot generar un perjudici en les facultats d'ús ja adquirides per l'altre club de futbol, amb relació als horaris ja assignats per aquesta temporada. 

Per tant, el Síndic entén que l'entitat promotora de la queixa ha de formalitzar una sol·licitud d'ús de l'equipament amb els requisits i en el termini establerts a les normes d'ús per a la temporada 2014/2015, que s'haurà de valorar juntament amb la que formuli el Futbol Club Masquefa d'acord amb els criteris de prelació de sol·licituds. 

Cal tenir en compte, però, que, malgrat el caràcter objectiu dels criteris de prelació de sol·licituds, si l'aplicació d'aquests criteris dóna com a resultat l'exclusió de la nova entitat, aquesta exclusió serà permanent en temporades consecutives, a menys que canviïn aquestes circumstàncies o els criteris d'assignació. En aquest sentit, el Síndic considera que no s'adiu amb el principi de concurrència una assignació d'usos que de forma reiterada exclogui una entitat de l'accés a l'equipament.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/04/2014 Ajuntament de Masquefa Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/06/2014 Ajuntament de Masquefa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/06/2014 Ajuntament de Masquefa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/07/2014 Ajuntament de Masquefa Resolució pendent d'acceptació
01/09/2014 Ajuntament de Masquefa Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
02/10/2014 Ajuntament de Masquefa Resposta a la resolució pendent d'acceptació
07/11/2014 Ajuntament de Masquefa Resolució pendent d'acceptació
23/12/2014 Ajuntament de Masquefa Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
23/12/2014 Ajuntament de Masquefa Resposta a la resolució pendent d'acceptació
07/01/2015 Ajuntament de Masquefa Irregularitat
27/10/2015 Ajuntament de Masquefa Seguiment finalitzat