Resolució
Q-01915/2012 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 13/03/2012
Data de l'últim moviment 31/07/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Corbera de Llobregat Actuació no irregular de l'administració
Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la seva prestació de renda mínima d'inserció. 

Exposa que per resolució de data 17 de novembre de 2011 se li suspenia la prestació per no facilitar la tasca de les persones que han de fer-ne l'avaluació. Considera injustificada aquesta decisió, ja que, segons manifesta, ha complert totes les seves obligacions, i prèviament no va rebre cap requeriment en aquest sentit.

Per això, en data 9 de febrer de 2012 va presentar una reclamació al Departament d'Empresa i Ocupació en què demanava que es deixés sense efecte la suspensió. Es queixa perquè encara no ha rebut resposta i continua sense rebre la prestació que necessita.

Contingut

Segons l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, la suspensió es va acordar perquè la persona interessada no havia col·laborat en la tasca d'avaluació. S'indicava també que el gener de 2012 s'havia valorat favorablement la represa de l'expedient, si bé està pendent l'adopció de la resolució definitiva.

Tot i això, segons la informació de què es disposa, no hi ha elements que acreditin que el promotor hagués incomplert les seves obligacions en no donar resposta a un requeriment de l'Administració. De qualsevol manera, aquesta és una qüestió que el Departament d'Empresa i Ocupació hauria de comprovar revisant la documentació de l'expedient i les notificacions efectuades.

A més, cal afegir que els serveis socials de Corbera de Llobregat han informat que des de fa anys han fet un seguiment continu del cas, i que el promotor ha assistit a les visites concertades i també a les activitats formatives proposades, sense que s'hagi posat de manifest un incompliment del conveni d'inserció. 

D'altra banda, la Direcció General ha informat que s'ha valorat favorablement la represa del pagament, amb efectes des del febrer de 2012. Tot i això, encara no s'ha fet efectiva aquesta reactivació, malgrat que ha transcorregut ja un any.

Per tant, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti les mesures adients per reprendre de manera immediata el pagament de la prestació al promotor, i també per comprovar les actuacions relatives al requeriment fet a la persona interessada i, en cas que es confirmi que no va rebre la citació, que s'anul·li la suspensió acordada i se li reconegui el dret a la prestació sense interrupció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/04/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/07/2012 Ajuntament de Corbera de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/08/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/09/2012 Ajuntament de Corbera de Llobregat Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/10/2012 Ajuntament de Corbera de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/03/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
25/06/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
26/07/2013 Ajuntament de Corbera de Llobregat No vulneració
26/07/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
26/07/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat
31/07/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat