Resolució
Q-01924/2013 Disconformitat amb la manca de resolució d'un recurs de reposició formulat contra la resolució desestimatòria d'una reclamació de responsabilitat patrimonial contra l'Ajuntament de Tarragona

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Responsabilitat patrimonial
Data d'inici 11/03/2013
Data de l'últim moviment 06/08/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resolució d'un recurs de reposició formulat contra la resolució per la qual el passat 17 de setembre de 2009 es desestimava la reclamació de responsabilitat patrimonial que havia interposat en data 13 d'abril de 2010 contra l'Ajuntament de Tarragona.

Exposa que en data 13 d'abril de 2010 va presentar la reclamació de responsabilitat patrimonial a l'Ajuntament. Després de presentar documentació mèdica dues vegades, va presentar un escrit, atès que feia nou mesos que no rebia cap informació de l'Ajuntament. En data 4 de juny de 2012, després de deu mesos, l'Ajuntament va informar la persona interessada del tràmit de vista i audiència de l'expedient, en què consta incorporada a la resolució de 27 de gener de 2012 de la instructora de l'Empresa Municipal de Transports Públics. En data 17 de setembre de 2012, l'Ajuntament va emetre resolució desestimatòria de la reclamació, i en data 28 de setembre de 2012 la persona interessada va presentar un recurs de reposició, del qual encara no ha rebut la resolució malgrat el temps transcorregut.

Contingut

Un cop examinada la documentació tramesa per l'Ajuntament de Tarragona, el Síndic comprova que, com en ocasions anteriors, el consistori basa el retard en la tramitació de la reclamació de la persona interessada en les mancances de personal per tramitar el volum d'expedients de reclamació de responsabilitat patrimonial que es formulen contra el consistori.

Per tant, el Síndic recorda a l'Ajuntament que l'Administració ha de complir els terminis de tramitació previstos i no pot justificar-ne l'incompliment en la manca de mitjans personals o materials o en una presumpta inadequada organització dels seus serveis.

En aquest sentit, el Síndic també posa de manifest que l'article 42.7 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, disposa que el personal al servei de les administracions públiques que tingui a càrrec seu el despatx dels assumptes, així com el titulars dels òrgans administratius competents per instruir i resoldre, són directament responsables, en l'àmbit de les seves competències del compliment de l'obligació legal de dictar resolució expressa dins el termini.

És per aquest motiu que el Síndic demana a l'Ajuntament de Tarragona que, en el termini més breu possible, resolgui el recurs interposat per la persona interessada, entenent que la desestimació per silenci negatiu no vincula el sentit de la resolució expressa posterior al venciment del termini de què disposava per dictar-la.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/03/2013 Ajuntament de Tarragona Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/04/2013 Ajuntament de Tarragona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/06/2013 Ajuntament de Tarragona Resolució pendent d'acceptació
15/07/2013 Ajuntament de Tarragona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
05/08/2013 Ajuntament de Tarragona Vulneració
06/08/2013 Ajuntament de Tarragona Seguiment finalitzat