Resolució
Q-01937/2011 Manca de pagament del Departament de Benestar Social i Família d'una prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec corresponent a l'any 2010.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Drets de les famílies. Subvencions i ajuts
Data d'inici 04/04/2011
Data de l'últim moviment 29/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa denuncia la manca de cobrament d'una prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec corresponent a l'any 2010.

La persona interessada exposa que té dues filles beneficiàries dels ajuts per infant a càrrec, nascudes els dies 1 de setembre de 2008 i 16 d'abril de 2010, respectivament, i que està pendent de percebre la quantitat corresponent a la prestació per fill a càrrec de 2010 d'una de les seves filles i la diferència corresponent entre la prestació per fill a càrrec ja percebuda de l'altra filla i la que li correspon des que va néixer la seva germana i van esdevenir família nombrosa.

La promotora manifesta que ha reclamat aquesta quantitat pendent al telèfon del Departament de Benestar Social i Família, de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Cerdanyola del Vallès i també per correu electrònic a la Secretaria de Família, sense que se li hagi pogut facilitar informació sobre la data en què es farà efectiu aquest ingrés.

Contingut

En l'informe tramès per la Secretaria de Família es comunica que no es disposa de la data per efectuar l'abonament de les prestacions corresponents a la persona interessada, tot i haver estat valorats positivament els expedients de referència per un import de 665,75 euros.

S'addueix la situació de crisi econòmica actual com a causa d'aquesta situació i s'informa que s'està treballant intensament per poder fer efectius els pagaments pendents, entre d'altres els corresponents a l'exercici 2010.

No obstant això, el Síndic ha suggerit al Departament de Benestar Social i Família que es faci efectiva com més aviat millor la prestació que correspon a la persona interessada i que ja està aprovada. 

El Síndic també ha recordat a l'Administració que la finalitat d'aquestes prestacions és donar suport econòmic a les famílies amb infants per raó de l'atenció que aquestes dediquen en la cura dels seus fills i filles, i que de la seva efectivitat en depèn l'acompliment de l'objectiu pel qual van ser creades. 

Sens perjudici d'aquestes consideracions, el Síndic finalitza les actuacions iniciades en relació amb aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/04/2011 Secretaria de Família Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/06/2011 Secretaria de Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/06/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució