Resolució
Q-01947/2011 Disconformitat amb l'Ajuntament de Barcelona per la inadmissió d'una reclamació de responsabilitat patrimonial.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Responsabilitat patrimonial
Data d'inici 04/04/2011
Data de l'últim moviment 16/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa mostra la seva disconformitat amb la Resolució del Districte de Sants-Montjuïc de Barcelona de data 1 de març de 2011, per la qual es declara la inadmissió de la reclamació de responsabilitat patrimonial que va presentar el 26 de juliol de 2010 amb motiu de l'incident que va patir el dia 8 de maig de 2010 en la mostra de comerç celebrada al carrer Creu Coberta de Barcelona.

Contingut

L'informe tramès per l'Ajuntament de Barcelona amb relació a la queixa de la promotora assenyala que en data 26 de juliol de 2010 la persona interessada va presentar un escrit en el qual manifestava haver patit cremades i reclamava una indemnització.

Tanmateix, la sol·licitud de la persona interessada no reunia els requisits establerts a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, ni els del reglament dels procediments en matèria de responsabilitat patrimonial de les administracions públiques, aprovat pel Reial decret 429/1993, de 26 de març, per la qual cosa l'Ajuntament li va enviar una notificació en la qual se li atorgava un termini de deu dies per tal que aportés la documentació necessària per continuar la tramitació de l'expedient. 

Segons s'informa, la persona interessada va contestar a l'Ajuntament que la valoració econòmica la lliuraria en un termini de quinze dies i va aportar fotos del carrer Creu Coberta i un plànol de situació d'aquell carrer, però no va fer cap nova aportació de documents.

L'Ajuntament posa de manifest que atès que ni de la documentació que constava a l'expedient ni dels escrits formulats es podia determinar el motiu pel qual la persona interessada va patir cremades, es va demanar a la Direcció de Serveis del Territori del Districte que esbrinés què havia passat i s'informés de l'incident ocorregut. 

L'informe destaca que tant la vorera com la calçada en l'indret en què va tenir lloc l'incident es trobaven en condicions òptimes, per la qual cosa es va considerar que no hi havia cap relació de causalitat directa, immediata i exclusiva entre el dany patit i el funcionament dels serveis públics. En conseqüència, l'Ajuntament va emetre una resolució segons la qual no s'admetia a tràmit la reclamació. 

No obstant això, el consistori ha informat el Síndic que, davant la recomanació que aquesta institució li va traslladar, l'Ajuntament de Barcelona deixa sense efectes la resolució de no admissió a tràmit de la reclamació de responsabilitat patrimonial formulada i inicia la tramitació de l'expedient corresponent, al qual ha incorporat els antecedents i la documentació de què disposa.

En vista d'aquesta informació, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/04/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/06/2011 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/06/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució