Resolució
Q-01959/2011 Queixa referida a la manca de cobertura de la baixa per maternitat d'una tècnica d'educació infantil de P3 a una escola de Badalona.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Organització i planificació del sistema escolar
Data d'inici 05/04/2011
Data de l'últim moviment 21/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, pare d'un alumne de P3 d'una escola de Badalona, exposa que la direcció del centre els va comunicar que la baixa per maternitat d'una tècnica d'educació infantil (en endavant TEI) no es cobriria, la qual cosa considera que és molt greu, per ser una plaça de reforç que contribueix a la seguretat i a l'educació dels alumnes de tres anys.

Informa que els pares s'han adreçat al Departament d'Ensenyament, però que segueixen sense TEI, la qual cosa els causa una gran preocupació.

Contingut

El Departament d'Ensenyament exposa que, com a conseqüència de l'Acord de Govern d'1 de juny de 2010, en què s'aprovava un paquet de mesures per tal de reduir el dèficit de la Generalitat de Catalunya, el Departament d'Ensenyament ha hagut de reduir el nombre de substitucions i, per tant, segons les dites instruccions, no es va poder cobrir la substitució de la TEI.

El Síndic finalitza les seves actuacions en aquest assumpte, tot i que recomana al Departament d'Ensenyament que si és impossible cobrir la vacant d'una TEI, l'escola hauria de fer ús del marge organitzatiu de què disposa per trobar fórmules que permetin donar suport a l'aula de P3, ateses les necessitats en l'atenció dels alumnes de tres anys, que són encara infants molt petits. 

En aquest sentit, el Síndic fa referència a l'article 3 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant, que diu que en les decisions de l'Administració i dels serveis i les institucions que atenen infants, ha de prevaldre l'interès dels infants.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/04/2011 Direcció General de Centres Públics Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/06/2011 Direcció General de Centres Públics Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/06/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/09/2011 Departament d'Ensenyament Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació - DOGC.5422 (16/07/2009)