Resolució
Q-01975/2010 Manca de resposta del Servei Català de Trànsit a les al·legacions presentades per la persona interessada contra dues sancions de trànsit per excés de velocitat.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 03/05/2010
Data de l'últim moviment 17/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa de la manca de resposta del Servei Català de Trànsit (STC) a les al·legacions presentades per la persona interessada contra dues sancions de trànsit per excés de velocitat. Exposa que les multes tan sols tenen dos minuts de diferència i la distància recorreguda suposadament és de 10,05 Km. No ha rebut resposta de l'SCT però l'Agència Tributària li continua reclamant l'import de les sancions.

Contingut

El Servei Català de Trànsit facilita còpia dels intents de notificació dels acords d'incoació dels expedients sancionadors, lliurats al domicili de la persona interessada en data 23 d'abril de 2009. Tanmateix, pel que fa als intents de notificació de les resolucions sancionadores, que van resultar infructuosos, només aporta el certificat de Correus, en què únicament consta el número d'expedient, la localitat, i la data i el resultat del primer intent de notificació. No hi consten dades essencials, com ara el nom i l'adreça del destinatari o l'hora de l'intent de notificació, per la qual cosa no es pot comprovar on es van efectuar els intents de notificació que van donar un resultat infructuós.

Per aquest motiu, tenint en compte que el domicili era el mateix en què es van practicar amb èxit les notificacions dels acords d'incoació i que en les notificacions de les resolucions mancaven elements essencials per portar-les a terme, el Síndic suggereix al Departament d'Interior (de qui depèn el Servei Català de Trànsit) que, llevat que aporti una còpia dels justificants de recepció de les resolucions sancionadores, anul·li les sancions imposades en ambdós expedients, d'acord amb el que estableix l'article 63.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/05/2010 Servei Català de Trànsit SCT Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/07/2010 Servei Català de Trànsit SCT Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/10/2010 Servei Català de Trànsit SCT Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/01/2011 Servei Català de Trànsit SCT Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/02/2011 Servei Català de Trànsit SCT Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/05/2011 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/07/2011 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
17/11/2011 Departament d'Interior Resolució