Resolució
Q-02025/2014 Disconformitat amb les molèsties que ocasionen les campanes de l'església del Papiol

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 01/04/2014
Data de l'últim moviment 23/07/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament del Papiol Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb les molèsties que li ocasionen, durant tot el dia, les campanes de l'església del Papiol.

Contingut

Tot i que per a una part important de la població no adscrita a cap confessió religiosa concreta el toc de les campanes forma part de la seva identitat i del seu paisatge cultural, cal aplicar el principi d'igualtat davant la llei, i la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica, no recull el toc de les campanes com una excepció o com un fenomen no subjecte al compliment de la norma en matèria d'immissió acústica. 

Així doncs, caldria saber quina intensitat sonora tenen les campanes per objectivar les molèsties que denuncia el promotor, i si el resultat es troba per sobre dels llindars màxims que preveu la normativa cal corregir la situació, a fi de conciliar la preservació de tradició amb el legítim dret al descans i així evitar molèsties innecessàries i evitables. 

Per tot això, el Síndic recorda a l'Ajuntament del Papiol:

- Que ha de disposar de mesuraments objectius dels valors d'immissió acústica que es produeixen dins dels habitatges afectats (tant en horari diürn com nocturn) per tenir un coneixement real del valor de la intensitat sonora.

- Que ha d'establir mesures correctores que poden anar des de la supressió total dels tocs en horari nocturn fins a la disminució suficient de la intensitat i el nombre dels tocs. 

- Que ha de fer un treball de diàleg, participació i informació entre la població per tal d'aconseguir la màxima legitimació i acceptació de les mesures que es puguin acordar.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/04/2014 Ajuntament del Papiol Resolució pendent d'acceptació
16/05/2014 Ajuntament del Papiol Resposta a la resolució pendent d'acceptació
22/07/2014 Ajuntament del Papiol Irregularitat
23/07/2014 Ajuntament del Papiol Seguiment finalitzat