Resolució
Q-02029/2013 Manca de resolució d'una sol·licitud de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 14/03/2013
Data de l'últim moviment 06/06/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resolució de la sol·licitud de renda mínima d'inserció que va presentar el dia 12 de setembre de 2012.

Contingut

El Síndic recorda que l'article 11 de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d'inserció, preveu que la concessió de la prestació econòmica i de les altres mesures que s'estableixin es fa a partir de l'aprovació del pla individual d'inserció i reinserció, i que en cap cas el termini de la presa de l'acord definitiu no pot superar els quatre mesos des de la presentació del projecte al Departament d'Empresa i Ocupació.

En el cas del promotor, s'ha superat aquest termini. Per tant, cal corregir de manera immediata aquesta situació i prendre les mesures adients per resoldre aquest procediment sense més demora, possibilitar que la persona sol·licitant rebi la prestació econòmica amb celeritat i evitar els perjudicis greus que es poden derivar d'aquestes demores.

De conformitat amb això, el Síndic recorda al Departament d'Empresa i Ocupació el deure de les administracions públiques d'actuar d'acord amb els principis de celeritat i eficàcia, i de resoldre expressament, i dins del termini màxim establert, tots els procediments. Consegüentment, l'insta a resoldre de manera immediata aquesta sol·licitud de renda mínima d'inserció d'acord amb les consideracions exposades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/04/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
27/05/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
09/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
11/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
06/06/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat