Resolució
Q-02053/2010 Disconformitat amb la situació en què es troba l'escola El Bruc, ubicada en barracons des de l'any 2003.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 07/05/2010
Data de l'últim moviment 03/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament del Bruc Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic
Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, en representació de l'associació de mares i pares d'alumnes de l'escola El Bruc, manifesta la seva disconformitat amb la situació en què es troba l'escola, ubicada en barracons des de l'any 2003.

Segons la informació de què es disposa, des d'aleshores el nombre d'alumnes ha passat de 88 a 184, i això fa que les condicions d'espai no siguin adequades: no hi ha sala de professors, les tutories s'han de fer al passadís, i algunes aules no s'ajusten a les previsions normatives referents a l'espai.

Segons aquesta informació, els tràmits per disposar d'una nova escola van començar fa set anys, i recentment es va comunicar a les famílies un nou endarreriment en l'inici de les obres, de dos o tres anys, que farà que l'any que ve s'hagin d'instal·lar nous barracons. Això farà, segons aquesta informació, que alguns alumnes hagin passat tota la seva escolaritat en instal·lacions provisionals.

Contingut

El Síndic es va adreçar al Departament d'Educació, el qual ha informat de les mesures que ha adoptat per dotar l'escola de més espai. El Departament d'Educació també ha informat que les obres es consideren de prioritat màxima, i així consten als Serveis de Planificació del Departament d'Educació. Això no obstant, també indica que manca la cessió d'un solar per part de l'Ajuntament, i que s'han mantingut diverses reunions durant l'any 2009 i 2010 per arribar a un acord en la cessió del solar. 

Per tant, el Síndic va demanar a l'Ajuntament del Bruc que l'informés sobre la situació en què es troba el procediment de cessió al Departament d'Educació del solar per a la construcció de l'escola, i també que realitzés les actuacions necessàries perquè el procés de cessió del solar pogués dur-se a terme com més aviat millor.

L'Ajuntament va informar que el 27 de gener de 2011 va cedir al Departament d'Ensenyament el solar corresponent per construir-hi la nova escola El Bruc.

Atesa aquesta informació, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que l'informi sobre les previsions del Departament en relació amb la construcció d'aquest centre, la fase en què es troba i el calendari previst.

En aquest punt, el Síndic dóna per finalitzada la seva intervenció en relació amb l'Ajuntament del Bruc.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/11/2010 Ajuntament del Bruc Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/02/2011 Ajuntament del Bruc Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/04/2011 Ajuntament del Bruc Resolució
07/04/2011 Departament d'Ensenyament Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
07/06/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
24/11/2011 Departament d'Ensenyament Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
26/02/2014 Departament d'Ensenyament Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
26/10/2015 Departament d'Ensenyament Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
23/11/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
03/12/2015 Departament d'Ensenyament Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració