Resolució
Q-02061/2010 Manca d'actuació de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat davant la reclamació per l'estat d'abandó i brutícia d'una finca.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 10/05/2010
Data de l'últim moviment 02/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora es queixa de l'estat d'abandó i brutícia d'una finca situada al carrer de Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat.

La persona interessada explica que, per mitjà del Decret municipal del 24 de novembre de 2009, es va ordenar a la propietat de la finca que fes les reparacions i actuacions de neteja necessàries en el termini de dos mesos. Tanmateix, a hores d'ara no s'ha fet encara cap actuació.

Contingut

De l'informe municipal de resposta es desprèn que el consistori ha iniciat l'expedient per expropiar la finca, que està afectada pel Pla general metropolità. Mentrestant, segons la queixa presentada, l'estat actual de la finca ofereix perill i insalubritat, cosa que reverteix en un perjudici per als veïns. 

Per tant, el Síndic recorda que, mentre no es produeixi l'ocupació de la finca, s'aixequi l'acta corresponent i es transmeti la propietat a l'Ajuntament, els propietaris actuals són els responsables de la seva conservació. 

Per aquest motiu, suggereix que mentre es tramita l'expedient d'expropiació, s'exigeixi el compliment de l'ordre de conservació que es va dictar el 24 de novembre de 2009 i s'executi forçosament pels mitjans que la llei preveu, concretament mitjançant l'execució subsidiària, si l'estat de la finca ofereix perill per a tercers, ja siguin veïns o vianants.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/05/2010 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/12/2010 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/02/2011 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resolució