Resolució
Q-02110/2010 Manca de resposta de l'Administració sanitària a una sol·licitud de lliure elecció d'especialista i d'hospital i d'una segona opinió mèdica.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 12/05/2010
Data de l'últim moviment 23/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor mostra la seva disconformitat amb la manca de respecte del dret a la lliure elecció d'especialista i d'hospital, i també a una segona opinió mèdica. La persona interessada reclama que el desplacin i derivin a l'Hospital de Mataró i que un especialista en traumatologia el visiti. 

Per això, ha sol·licitat poder elegir l'especialista esmentat i poder accedir al dret a una segona opinió mèdica, però es queixa del silenci de l'Administració sanitària.

Contingut

El Departament de Salut ha tramès una còpia del correu electrònic que es va enviar a la persona interessada el passat 9 de juny de 2010, en resposta a la seva reclamació.

El Síndic indica que no es pot apreciar irregularitat administrativa en l'actuació de l'Administració sanitària. D'una banda, tal com s'informa a la persona interessada, no existeix ara per ara el dret a la lliure elecció d'hospital i/o especialista i, d'altra banda, s'ha contestat la reclamació de la persona interessada.

Tot i això, aquesta institució recorda al Departament de Salut la recomanació formulada en altres ocasions i reiterada el 26 de maig de 2010, dins la tramitació d'aquest expedient, que es desplegui el dret a la lliure elecció de metge, especialista i centre.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/05/2010 Departament de Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/12/2010 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/02/2011 Departament de Salut Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Decret 125/2007, 5 de juny, pel qual es regula l'exercici del dret a obtenir una segona opinió mèdica- DOGC.4899 (07/06/2007)