Resolució
Q-02134/2011 Queixa referida a una situació de presumpte assetjament entre iguals en una escola de Vilanova del Camí.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Assetjament escolar
Data d'inici 08/04/2011
Data de l'últim moviment 21/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa denuncien la manca d'actuació de la direcció d'una escola de Vilanova del Camí envers reiterades reclamacions per l'assetjament que pateixen els seus fills per part d'un alumne molt conflictiu de la seva classe. Exposen que han demanat de manera reiterada el canvi de grup dels seus fills; que algun dels menors està fins i tot en tractament psicològic, i que no troben cap tipus de resposta ni dels professors de la direcció del centre. Critiquen que se'ls ha arribat a dir que tenen la possibilitat de canviar els seus fills d'escola.

Contingut

El Departament d'Ensenyament ha tramès un informe segons el qual amb la informació facilitada per la Inspecció educativa, la unitat de suport a la convivència escolar (USCE), l'equip d'assessorament i orientació psicopedagògica (en endavant EAP) i la direcció del centre es pot afirmar que les actuacions del centre són les adequades a la situació escolar i pedagògica del grup classe dels fills dels promotors de la queixa, i que aquestes actuacions han estat adoptades de forma coordinada entre l'equip directiu, l'equip docent, l'EAP, el centre de salut mental infantil i juvenil i els serveis socials municipals.

L'informe de resposta conclou que el problema no es correspon amb la situació denunciada pels promotors, segons els quals els seus fills són víctimes d'una situació d'assetjament escolar per contínues agressions intencionades per part del seu company.

Per això, el Síndic ha recordat al Departament d'Ensenyament que de la documentació rebuda es desprèn que és molt difícil treballar amb aquest alumne conflictiu si no hi ha un suport personal constant que l'ajudi a autoregular el seu comportament, i que per aquest motiu el centre escolar va demanar la restitució de les hores de vetllador que van ser suprimides després de rescindir-se el contracte amb la vetlladora, amb qui aquest alumne havia establert un vincle molt important a conseqüència del qual la seva actitud havia millorat considerablement i havien disminuït força els conflictes.

Feta aquesta consideració, el Síndic ha suggerit al Departament d'Ensenyament que concedeixi al centre les hores de vetllador que ha requerit per atendre aquest alumne conflictiu.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/04/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/06/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/07/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/11/2011 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
25/01/2012 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
09/02/2012 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/02/2012 Departament d'Ensenyament Resolució