Resolució
Q-02149/2011 Queixa referida a les molèsties per sorolls que ocasionen les granotes d'una bassa a les Preses.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Molèsties o maltractaments d'animals
Data d'inici 08/04/2011
Data de l'últim moviment 17/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de les Preses Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Consorci per a la Protecció i la Gestió de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa del soroll de les granotes que hi ha en una bassa construïda no fa gaire temps, l'aigua de la qual és gestionada per un veí. Indica que s'ha adreçat a l'Ajuntament de les Preses i al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa però que el problema persisteix.

Contingut

L'Ajuntament de les Preses informa que atès que la finca de la promotora està ubicada en un indret rústic, és normal que hi habitin aquest tipus d'animals, sobretot a les basses de la zona, ja que són un dels seus hàbitats naturals. 

També assenyala que es va atorgar una llicència d'obres a la finca veïna a la de la promotora per a la construcció d'una bassa d'aigua per regar un hort particular.

L'informe de l'Ajuntament de les Preses conclou que no és un fet imputable a l'Ajuntament l'existència d'amfibis en aquell indret, atès que la bassa es va construir de conformitat amb la normativa urbanística. Per tant, reclama que no hi ha irregularitat en l'actuació municipal pel que fa a la gestió de la situació que es denuncia.

El Síndic suggereix a l'Ajuntament de les Preses que mantingui una reunió conjunta amb els agents forestals del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i amb la promotora de la queixa per tal de buscar alternatives que puguin solucionar el problema denunciat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/06/2011 Consorci per a la Protecció i la Gestió de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
06/07/2011 Ajuntament de les Preses Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
17/11/2011 Consorci per a la Protecció i la Gestió de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa Resolució
17/11/2011 Ajuntament de les Preses Resolució