Resolució
Q-02158/2011 Manca de resolució del Departament de Benestar Social i Família d'una sol·licitud de revisió del reconeixement de la situació de dependència.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 11/04/2011
Data de l'últim moviment 20/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb relació al procediment de reconeixement de la situació de la dependència i el dret a les prestacions i als serveis vinculats que es va iniciar a nom de la seva mare. 

En aquest cas, de la informació de què es disposa, se'n desprèn el següent:

En data 2 de febrer de 2009, la persona interessada va presentar una sol·licitud de reconeixement de la seva situació de dependència.

En data 9 de juny de 2009 es va dictar resolució per la qual se li reconeixia un grau I nivell 2 de dependència.

En data 18 de novembre de 2010, l'equip de valoració de la dependència va anar al domicili de la persona interessada per tal de fer-li la revisió de grau de dependència, i des d'aleshores la família de la persona interessada no ha rebut cap resposta.

Contingut

El Síndic va sol·licitar informació al Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona en data 2 de maig de 2011.

En data 6 de juny de 2011, el Síndic va rebre un escrit de resposta d'aquests serveis territorials en què s'informava que en data 11 de maig de 2011 s'havia resolt la resolució de revisió de la situació de dependència de la persona interessada amb un reconeixement de grau III i nivell 1.

Així doncs, atès que l'objecte de la queixa s'ha resolt, el Síndic dóna en principi per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tot i això, assenyala que resulta excessiu el temps que ha transcorregut des del moment de la valoració per part de l'equip tècnic (18 de novembre de 2010), fins a la data de la resolució (11 de maig de 2011), resolució que no s'ha emès fins sis mesos més tard. 

És per això que el Síndic insisteix en la necessitat que s'arbitrin les mesures necessàries per agilitzar la tramitació dels procediments relacionats amb l'aplicació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, a fi de possibilitar-ne la resolució en un termini raonable, tot evitant dilacions i atendre, de forma eficient, les necessitats de les persones amb dependència.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/05/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/06/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/06/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència- BOE.299 (15/12/2006)