Resolució
Q-02186/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a una reclamació per l'abonament d'una factura.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Contractació administrativa
Data d'inici 17/05/2010
Data de l'últim moviment 21/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor mostra la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a un escrit que va presentar en data 18 de febrer de 2010 sobre l'abonament d'una factura. 

La persona interessada indica que l'escrit que va presentar feia referència al pagament d'una factura que l'Institut de Cultura de l'Ajuntament ha de fer efectiu.

Contingut

L'Ajuntament de Barcelona indica que es va remetre l'escrit del promotor a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, en entendre que la reclamació anava adreçada a aquest consistori.

Tanmateix, no es té constància que s'hagi facilitat aquesta informació a la persona interessada, ni per mitjà d'una resposta escrita a la seva sol·licitud ni per cap altre mitjà.

Per aquest motiu, el Síndic recorda al consistori que l'article 53 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix l'obligació de totes les administracions de dictar una resolució expressa en tots els procediments i de notificar-la a les persones interessades. 

Amb la resolució expressa, encara que sigui fora dels terminis previstos per la normativa, es fa possible que els ciutadans tinguin un coneixement fefaent del determini adoptat per l'Administració en relació amb la seva sol·licitud i puguin resoldre el que millor els convingui en defensa dels seus interessos.

Amb aquest recordatori, es finalitzen les actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/06/2010 Ajuntament de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/10/2010 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/02/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució