Resolució
Q-02193/2014 Queixa relativa a les condicions d'accessibilitat d'una finca de l'Hospitalet de Llobregat

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 08/04/2014
Data de l'últim moviment 11/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa exposa que els seus pares, que pateixen ambdós una discapacitat i tenen greus problemes de mobilitat, s'han traslladat a un habitatge completament adaptat a les seves dificultats de mobilitat, però l'accés a l'edifici no està adaptat a les persones que es desplacen en cadira de rodes a causa del desnivell de la vorera en el tram on hi ha l'entrada a la finca. 

L'Ajuntament informa que les obres de millora de les voreres del barri es van iniciar l'any 2010 i que va ser en el marc d'aquestes actuacions que es va fer la intervenció al pas de vianants pròxim a la finca de les persones interessades. Tot i això, el pendent de carrer és de 13,5% (és a dir, que supera el 12% establert al Codi d'accessibilitat de Catalunya) i per tant és impossible adaptar la vorera a les normes tècniques atesa l'orografia del terreny. Pel que fa a la pendent del gual que forma part del pas de vianants, s'assenyal que el pendent transversal també supera el 12% atesa l'orografia del terreny, la qual cosa fa que el gual sigui de difícil adaptació.

Ara bé, a l'informe de l'Ajuntament no s'explica quina és l'amplada del gual que conforma aquest itinerari de pas de vianants, tot i que a les fotografies es pot constatar que l'amplada del gual és molt inferior a l'amplada de les franges blanques de la senyalització del pas de vianants a la calçada i que el pendent transversal entre la vorera i el gual és força pronunciat. 

Per tant, el Síndic demana a l'Ajuntament que verifiqui si el gual que forma part del pas de vianants pròxim a la finca de les persones interessades compleix les condicions d'accessibilitat que estableix el Codi d'accessibilitat, i en concret demana que es verifiqui l'amplada lliure del gual i el pendent transversal.

També li demana que comprovi que les mesures del gual s'adeqüen a la normativa tècnica vigent i, si s'escau, que doni les instruccions oportunes per tal que es duguin a terme les intervencions necessàries per garantir el compliment de l'amplada mínima i del pendent que estableix la normativa vigent, tenint en compte que aquesta inclinació es veurà afectada per la inclinació del pendent del carrer en l'espai d'amplada del gual.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/06/2014 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/07/2014 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/08/2014 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/08/2014 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
22/09/2014 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/03/2015 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Segona reiteració / Obstaculització
23/03/2015 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/06/2015 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resolució pendent d'acceptació
21/07/2015 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
11/11/2015 Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat Resposta a la resolució pendent d'acceptació