Resolució
Q-02197/2013 Disconformitat amb l'increment en els rebuts de l'Escola de Música i Dansa de l'Ajuntament d'Esparreguera

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 21/03/2013
Data de l'últim moviment 12/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esparreguera Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'increment en els rebuts de l'Escola de Música i Dansa de l'Ajuntament d'Esparreguera.

Exposa que sis membres de seva família assisteixen a l'Escola de Música, i que a tal efecte disposen del carnet de família nombrosa. Tot i això, el rebut emès a nom d'un dels membres de la família va experimentar un augment considerable, ja que d'una banda va augmentar un 25% i de l'altra se li va retirar el descompte del 50% per raó de família nombrosa. Aquest augment es va produir sense avís previ i a meitat de curs.

En data 25 de febrer de 2013, el promotor va presentar un escrit a l'Ajuntament d'Esparreguera en què demanava que durant el curs es mantingués el mateix preu amb aplicació del descompte del 50% per raó de família nombrosa, ja que en cap moment es va avisar els usuaris d'un augment de la quota tan considerable. Tot i això, no ha rebut resposta expressa al seu escrit.

Contingut

Un cop examinada aquesta qüestió, el Síndic suggereix a l'Ajuntament d'Esparreguera: 

- que, per garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés, estudiï la possibilitat de convocar ajuts, bonificacions i sistemes de tarifació social per afavorir que els fills i les filles de famílies socialment desfavorides puguin fer ús d'aquests serveis, i no en quedin exclosos per raons econòmiques, especialment després de l'increment de taxes.

- que, per garantir l'exercici efectiu del dret a l'educació, no adopti en el futur modificacions de quotes a mig curs que puguin alterar la participació de l'alumnat al servei.

- i, en general, que preservi al màxim possible la inversió i l'aposta que l'Administració local atorga a l'Escola Municipal de Música i Dansa, i estudiï la possibilitat de restablir determinades condicions de prestació del servei quan la conjuntura econòmica sigui més favorable.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/05/2013 Ajuntament d'Esparreguera Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/07/2013 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/02/2014 Ajuntament d'Esparreguera Resolució pendent d'acceptació
01/04/2014 Ajuntament d'Esparreguera Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
14/04/2014 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la resolució pendent d'acceptació
09/05/2014 Ajuntament d'Esparreguera Irregularitat
12/05/2014 Ajuntament d'Esparreguera Seguiment finalitzat