Resolució
Q-02211/2012 Disconformitat amb la reclamació per impagament del preu públic municipal d'escolarització i alimentació a l'escola bressol Els Tres Tombs

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 21/03/2012
Data de l'últim moviment 21/11/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la reclamació per impagament del preu públic municipal d'escolarització i alimentació a l'escola bressol Els Tres Tombs dels seus dos fills corresponent al mes de setembre de 2011.

Exposa que en formalitzar la matrícula en aquesta escola bressol va sol·licitar una bonificació del preu públic d'alimentació i escolaritat, i va exposar a la direcció de l'escola que si no rebia l'ajut no podria fer front a les quotes i donaria de baixa els infants. L'escola el va informar que rebria una primera resolució durant el mes des juliol. Tanmateix, aquesta resolució, que va ser denegatòria, es va emetre en data 29 de setembre, quan el curs ja havia començat

Contingut

Un cop analitzat l'informe de l'Ajuntament de Barcelona, el Síndic no observa indicis d'irregularitat en les qüestions que planteja la persona interessada respecte de la reclamació per impagament del preu públic.

Sens perjudici d'això, el Síndic considera que la normativa que regula la concessió de bonificacions en els preus públics hauria d'establir un termini de resolució de les sol·licituds, de manera que s'assegurés que aquestes s'emeten amb temps suficient perquè les famílies sàpiguen quina despesa hauran d'afrontar o adoptar mesures alternatives. Aquesta mesura també beneficiaria la gestió de l'accés a les escoles bressol, ja que evitaria baixes com la dels fills de la persona interessada.

A més, el Síndic recorda que la situació de famílies amb fills germans al mateix curs és assimilable a la de famílies amb dos infants matriculats a la mateix escola en nivells diversos. En aquest sentit, en el primer cas s'està introduint un element de correcció al criteri de renda tenint en compte la despesa que comporta per a una unitat familiar haver de fer front a dues quotes d'escola bressol, i aquesta situació es produeix igualment en el cas de germans escolaritzats a cursos diferents dins de la mateixa escola.

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament, en primer lloc, que estableixi un termini de resolució de les sol·licituds de bonificació de les escoles bressol, que asseguri que les famílies puguin conèixer si se'ls ha concedit o denegat la bonificació amb antelació suficient abans de l'inici del curs escolar; i en segon lloc, que modifiqui els criteris de concessió de les bonificacions en el sentit d'assimilar la situació de les famílies amb infants escolaritzats en diferents cursos a les sol·licituds de les famílies amb més d'un infant escolaritzat al mateix curs.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/04/2012 Regidoria d'Educació i Universitats Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/05/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/06/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
03/08/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/09/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució
21/11/2012 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat