Resolució
Q-02212/2014 Disconformitat amb les molèsties de fums, olors i sorolls que provoca una activitat de forn de pa de Palafolls

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 09/04/2014
Data de l'últim moviment 04/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Palafolls Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, en representació d'una comunitat de veïns de Palafolls, manifesta la seva disconformitat amb les molèsties de fums, olors i sorolls que indica que els provoca una activitat de forn de pa.

Exposa que han presentat diverses instàncies a l'Ajuntament i que, en general, se'ls ha anat donant resposta, però consideren que en algunes ocasions aquestes respostes han estat insuficients.

Contingut

L'Ajuntament de Palafolls ha informat de les actuacions que s'han dut a terme arran de les denúncies presentades per aquesta comunitat de veïns. Tot i així, cal tenir present que els veïns denuncien les molèsties per soroll i olors que ocasiona l'activitat des de l'any 2010 i continuen exposant les molèsties per sorolls de l'activitat, per l'estacionament de camions de repartiment davant la façana de l'immoble i els carretons de transport, i per la pujada i baixada de les persianes.  

L'article 14 de l'Ordenança de sorolls de Palafolls disposa que l'horari de les activitats de càrrega i descàrrega de mercaderies, manipulació de productes, contenidors, materials de construcció o similars comprèn de les 7 a les 21 hores, excepte en els polígons industrials i sempre que no s'afecti habitatges.  

Certament, l'Ordenança permet que l'Ajuntament autoritzi, de manera excepcional, la càrrega i descàrrega de materials a les empreses o comerços que justifiquin tècnicament la impossibilitat d'adaptar-se als horaris establerts en el paràgraf anterior, però l'autorització està condicionada, en tot cas,  al compliment dels valors límit d'immissió acústica. 

Tot i que el resultat del mesurament de l'abril de 2013 va concloure que s'acomplien aquests valors previstos en la normativa vigent, cal tenir present que l'activitat que afecta la comunitat de veïns es porta a terme principalment en horari nocturn, motiu pel qual caldria confirmar amb certa regularitat que les mesures que ja s'han adoptat continuen sent útils per apaivagar els sorolls que produeix l'activitat, especialment, si els veïns es tornen a queixar.  

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Palafolls que torni a fer les inspeccions i els mesuraments sonomètrics oportuns que permetin objectivar, a dia d'avui, la idoneïtat i el funcionament correcte de les mesures adoptades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/05/2014 Ajuntament de Palafolls Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/07/2014 Ajuntament de Palafolls Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/07/2014 Ajuntament de Palafolls Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/12/2014 Ajuntament de Palafolls Resolució pendent d'acceptació
09/02/2015 Ajuntament de Palafolls Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
27/02/2015 Ajuntament de Palafolls Resposta a la resolució pendent d'acceptació
22/04/2015 Ajuntament de Palafolls Irregularitat
24/04/2015 Ajuntament de Palafolls Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
04/11/2015 Ajuntament de Palafolls Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració