Resolució
Q-02223/2011 Disconformitat amb la resolució de l'Agència Tributària de Catalunya per la qual es denega a la persona interessada el retorn de l'import de l'impost de transmissions patrimonials.

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs autonòmics
Data d'inici 12/04/2011
Data de l'últim moviment 28/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Economia i Coneixement Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada està en desacord amb la resolució de l'Agència Tributària de Catalunya per la qual se li denega la devolució de l'import de l'impost de transmissions patrimonials.

Contingut

D'acord amb la informació facilitada per la persona interessada i per l'Administració, no consta que el vehicle objecte del tribut hagi canviat de titularitat o que s'hagi fet cap contracte de compravenda. L'única dada relativa a una suposada venda del vehicle és l'autoliquidació feta per la persona interessada. L'informe de l'Administració indica que implícitament la persona interessada reconeix que hi ha hagut transmissió, però en cap cas acredita aquest fet i la persona interessada aporta un certificat en què prova que el vehicle esmentat no ha canviat de titular. Ateses aquestes circumstàncies, el Síndic entén que no s'ha produït el fet imposable, de manera que és procedent la devolució dels ingressos indeguts. Per això, el Síndic suggereix a l'Administració que revisi la decisió presa de desestimar la sol·licitud i els recursos interposats per la persona interessada i que es duguin a terme les actuacions oportunes per revocar la resolució emesa, per la qual s'acorda desestimar la sol·licitud de devolució de la quantitat ingressada. L'Administració no accepta el suggeriment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/05/2011 Agència Tributària de Catalunya Sol·licitud d'informació a l'Administració
22/06/2011 Departament d'Economia i Coneixement Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/08/2011 Departament d'Economia i Coneixement Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/09/2011 Departament d'Economia i Coneixement Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/09/2011 Departament d'Economia i Coneixement Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)