Resolució
Q-02228/2011 Manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a un escrit relatiu a la manca de compliment dels senyals de trànsit de la legislació lingüística vigent.

Matèries
Cultura i llengua
Vulneració dels drets dels castellanoparlants
Data d'inici 12/04/2011
Data de l'últim moviment 20/05/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta el seu desacord amb la manca de resposta a l'escrit que va adreçar a l'Ajuntament de Barcelona el 10 de gener de 2011, amb relació a la manca de compliment dels senyals de trànsit de la legislació vigent pel que fa a l'idioma de les indicacions escrites que els acompanyen.

Contingut

En ocasió d'altres queixes ja tramitades, el Síndic ja ha comunicat a l'Ajuntament de Barcelona el determini d'aquesta institució, que ara reitera, en el sentit que cal evitar tot tipus de discriminació i indefensió per a la ciutadania. Per aquesta raó, el Síndic demana a l'Ajuntament que en els casos en què aquesta situació pugui produir-se adopti les mesures oportunes perquè en la informació complementària dels pictogrames es faci servir, a més de la llengua pròpia de Catalunya, el castellà.

A més, pel que fa a la qüestió relativa a la manca de resposta a l'escrit del promotor, el Síndic recorda al consistori que, d'acord amb el Codi de bones pràctiques administratives aprovat per aquesta institució el mes de setembre de 2009 i adreçat a totes les administracions públiques catalanes, l'Administració ha de donar resposta escrita a les qüestions que les persones li plantegin també per escrit, tant en el marc d'un procediment administratiu com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació.

Així, el Síndic fa aquest recordatori amb la finalitat d'evitar l'eventual presentació d'altres queixes amb el mateix fonament.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/05/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució