Resolució
Q-02244/2012 Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar en relació amb un expedient de protecció de la legalitat urbanística incoat per la construcció sense llicència d'un porxo amb barbacoa en una urbanització

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 22/03/2012
Data de l'últim moviment 31/07/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Ametlla de Mar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar en relació amb un expedient de protecció de la legalitat urbanística.

D'acord amb la documentació que aporta la persona interessada, la Junta de Govern Local va acordar en data 7 d'abril de 2011 incoar una expedient de protecció de la legalitat urbanística per la construcció sense llicència d'un porxo amb barbacoa en una urbanització del municipi. Les obres executades estan classificades com a il·legalitzables.

El promotor manifesta que, tot i el temps transcorregut, no s'ha restaurat la realitat física alterada ni l'ordre jurídic vulnerat. Exposa que la comunitat de veïns ha interposat diverses denúncies en relació amb aquestes obres des de l'any 2009 i que l'Ajuntament ja va iniciar un expedient de protecció de la legalitat urbanística que va arxivar posteriorment a causa de la inactivitat administrativa municipal.

Contingut

En vista del que s'exposa en l'informe tramès per l'Ajuntament, el Síndic li recorda que l'exercici de la potestat de la protecció de la legalitat urbanística és preceptiu per a les administracions públiques, les quals estan obligades a activar els mecanismes establerts legalment a fi de restaurar l'ordre jurídic infringit i la realitat física alterada. 

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que impulsi d'ofici un expedient de protecció de la legalitat urbanística a fi de garantir la restauració de la realitat física alterada i l'ordre jurídic vulnerat, i valori la possibilitat d'una execució subsidiària per part del consistori, sens perjudici de la interposició de multes coercitives.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/04/2012 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/06/2012 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/07/2012 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/10/2012 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/03/2013 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Segona reiteració / No col·laboració
15/04/2013 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resposta a la resolució pendent d'acceptació
22/05/2013 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resolució pendent d'acceptació
26/06/2013 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/07/2013 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Irregularitat
31/07/2013 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Seguiment finalitzat