Resolució
Q-02247/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a una reclamació sobre la il·legalitat d'uns àtics.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 20/05/2010
Data de l'últim moviment 14/01/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor demana la intervenció del Síndic de Greuges per una suposada manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a un escrit que va enviar al consistori per correu ordinari el passat 30 de desembre de 2009, en què plantejava la situació legal d'uns sobreàtics de la finca on viu.

Contingut

Un cop rebuda la resposta municipal, el Síndic recorda al consistori que la seva sol·licitud d'informació feia referència a la manca de resposta a la persona interessada i no al tema de fons que aquesta persona plantejava al seu escrit.

Tot i això, de la documentació tramesa, s'observa que el promotor ha rebut la resposta municipal després de sis mesos d'haver presentat el seu escrit. 

Per tant, el Síndic recorda que la Llei orgànica 4/2001, de 12 de novembre, reguladora del dret de petició, estableix el procediment que ha de seguir-se davant de demandes com les plantejades pel reclamant. Així, dictamina que cal fer un acusament de recepció, admetre o no l'escrit i en tres mesos, si escau, donar la resposta que es consideri adient. En aquest cas no consta que s'hagin complert els requisits que preveu la Llei esmentada.

En conseqüència, el Síndic recorda el deure legal de respectar el procediment establert en la Llei orgànica del dret de petició per tal de fer efectiu el dret dels ciutadans a rebre resposta expressa a les seves demandes.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/05/2010 Ajuntament de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
13/09/2010 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/01/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei orgànica 4/2001, reguladora del dret de petició- BOE.272 (13/11/2001)