Resolució
Q-02262/2009 Manca de resposta de l'Ajuntament de Camarles davant les reclamacions perquè les taules i les cadires d'un bar li impedeixen accedir a un aparcament.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 11/05/2009
Data de l'últim moviment 18/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Camarles Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor exposa que la titular d'un bar de Camarles no respecta el seu gual, que es troba al costat oposat de la calçada, ja que freqüentment les taules i cadires del bar li impedeixen accedir a l'aparcament del seu habitatge.

El promotor de la queixa diu que ha posat en coneixement de l'Ajuntament aquesta situació en diverses ocasions per escrits de 18 de juliol, 27 d'agost i 28 de novembre de 2008, però la situació segueix sense resoldre's.

Contingut

A partir de la informació municipal facilitada, el Síndic constata el següent:

En data 15 de febrer de 2008 l'Ajuntament va atorgar al promotor un gual de 3,60m per a la porta de l'aparcament del seu habitatge.

En data 8 de maig de 2008, l'Ajuntament va autoritzar una veïna a instal·lar taules i cadires just davant del gual del promotor, amb diverses condicions, entre les quals destaquen les següents: a) cal respectar el gual existent a l'altra banda del carrer; b) solament es pot ocupar la meitat del vial menys 20 centímetres; e) s'ha d'ocupar l'espai estrictament necessari i no s'ha de causar amb l'ocupació de les taules i les cadires cap perjudici o molèstia als veïns; f) queda prohibit ocupar a la via pública més espai que el senyalitzat amb estacionament de vehicles.

En data 22 de juliol de 2008, el tècnic municipal va constatar (i així ho recull en un informe de la mateixa data) que s'incomplia la lletra a) de la llicència referent a respectar el gual existent a l'altra banda del carrer, i va proposar que la veïna retirés les cadires i les taules que impossibilitaven l'accés al magatzem del promotor per l'espai delimitat pel gual.

A banda d'aquestes constatacions, l'informe municipal diu que "de tota la informació recollida no ha resultat prou justificat que les dues concessions no puguin coexistir", que s'està treballant per trobar una solució i que s'han fet diverses reunions amb el promotor i el jutge de pau per tractar de resoldre l'assumpte.

Tanmateix, el promotor de la queixa exposa que a data d'avui la situació segueix sense solucionar-se i sense que l'Ajuntament faci ús de les seves potestats per tal de garantir que l'autorització per instal·lar taules i cadires a la via pública es faci amb ple respecte a les condicions que va fixar l'Ajuntament i que han estat recollides anteriorment.

D'acord amb això, el Síndic recorda l'obligació de l'Ajuntament de disposar les mesures necessàries per tal de garantir que els particulars gaudeixen de les autoritzacions d'ocupació del domini públic en els termes que aquestes autoritzacions disposen i, en concret, que la titular del bar compleixi les condicions fixades a l'autorització que li va atorgar l'Ajuntament per posar taules i cadires a la via pública.

El Síndic també recorda que l'Administració no pot ignorar els propis actes i, per tant, no pot desentendre's de les condicions que va fixar en l'autorització d'ocupació de la via pública.

Atès que la problemàtica persisteix sense que l'Ajuntament hagi requerit al titular de l'autorització d'ocupació del domini públic que s'ajusti a les condicions establertes i respecti el gaudi del gual existent a l'altra banda del carrer, i atès que el Síndic encara no ha rebut el determini adoptat respecte al recordatori que va fer, en data 30 de setembre de 2010 el Síndic requereix una resposta sobre aquest assumpte de forma urgent.

En aquest sentit, el Síndic recorda el deure de col·laboració de totes les administracions públiques amb relació als recordatoris i als suggeriments efectuats pel Síndic.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/05/2009 Ajuntament de Camarles Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/11/2009 Ajuntament de Camarles Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/12/2009 Ajuntament de Camarles Resolució
30/09/2010 Ajuntament de Camarles Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
29/10/2010 Ajuntament de Camarles Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
18/04/2011 Ajuntament de Camarles Resolució