Resolució
Q-02264/2011 Manca de resposta de l'Ajuntament d'Esparreguera a diverses queixes per contaminació acústica d'una activitat de bar.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 13/04/2011
Data de l'últim moviment 27/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esparreguera Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa relata que a sota del seu domicili hi ha un bar que provoca molèsties als veïns pel soroll provinent de la terrassa situada a la via pública.

També informa que malgrat les reclamacions presentades a les oficines municipals, la situació continua igual i no ha rebut cap resposta de l'Ajuntament als seus escrits.

Contingut

El Síndic recorda a l'Ajuntament d'Esparreguera que les primeres reclamacions escrites presentades a les oficines municipals daten del gener de 2005, i que cap d'aquestes reclamacions no ha estat contestada. Això denota una manca d'actuació rigorosa per part del consistori a l'hora de fer complir les condicions de la llicència i també una manca d'activitat del consistori dirigida a revisar, suspendre o revocar la llicència si es donessin les condicions necessàries.

D'altra banda, la terrassa del local va ser instal·lada i va començar a funcionar sense disposar de la llicència preceptiva.

L'Ajuntament d'Esparreguera, per la seva banda, informa que s'ha advertit el titular de l'activitat que cal respectar la normativa municipal en matèria de soroll, que és el titular el responsable de l'enrenou que puguin fer els clients a la via pública i que cal complir amb rigor els horaris autoritzats.

En conseqüència, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte, tot i que recorda a l'Ajuntament d'Esparreguera la necessitat de complir i fer complir la normativa d'àmbit legal i municipal que regula l'ocupació de la via pública en matèria de concessió de llicències, i la necessitat de facilitar la informació al reclamant en resposta expressa als escrits que ha presentat a les oficines municipals.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/05/2011 Ajuntament d'Esparreguera Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/08/2011 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/10/2011 Ajuntament d'Esparreguera Resolució