Resolució
Q-02265/2011 Manca d'exempció en el pagament de la taxa d'escombraries.

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 13/04/2011
Data de l'últim moviment 24/08/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Diputació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada, per la seva condició de pensionista en situació d'invalidesa absoluta, considera que està exempta del pagament de la taxa d'escombraries. El mes de febrer de 2009 va demanar a l'Ajuntament d'Esparreguera l'exempció del pagament del tribut, però no en va rebre cap resposta. El setembre passat li van embargar el compte corrent per l'impagament de la taxa.

Contingut

L'Organisme de Gestió Tributària exposa que s'ha dictat una resolució per la qual s'acorda aplicar l'exempció de la taxa, donar de baixa el rebut de l'any 2010 i efectuar la devolució de l'import cobrat indegudament. Tot i així, la persona interessada es queixa que es troba en la mateixa situació en relació amb el rebut de la taxa de recollida d'escombraries de l'exercici de 2011 i que novament s'ha fet un embargament del seu compte.

En conseqüència, el Síndic suggereix a l'Organisme de Gestió Tributària que procedeixi a l'aplicació de l'exempció, si és pertinent per a l'exercici de 2011, i a la devolució de l'import si pertoca.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/04/2011 Organisme de Gestió Tributària Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/06/2011 Organisme de Gestió Tributària Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/08/2011 Organisme de Gestió Tributària Resolució