Resolució
Q-02286/2009 Manca de resposta de l'Ajuntament de Porrera a les reclamacions d'una associació per participar a les activitats socials i culturals.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 11/05/2009
Data de l'últim moviment 10/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Porrera Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El representant d'una associació mostra la seva disconformitat amb la manca de resposta a diversos escrits adreçats a l'Ajuntament de Porrera i amb les dificultats de l'associació per participar a les activitats socials i culturals del municipi.

El promotor explica que les peticions que han adreçat a l'Ajuntament i a les quals no han rebut resposta són la sol·licitud d'una subvenció presentada el 12 de desembre de 2008 i la sol·licitud de convocatòria d'una reunió informativa sobre l'actuació relacionada amb els rentadors del poble, presentada el 16 de febrer de 2009. 

La persona interessada manifesta que, en una altra sol·licitud, de 9 de març de 2009, demanaven la col·laboració de la Regidoria de Cultura per oferir de forma totalment desinteressada un concert a càrrec d'una coral, i la resposta va ser verbal, en el sentit que la citada coral s'adrecés directament a l'Ajuntament.

A la darrera sol·licitud, presentada el 30 d'abril de 2009, l'associació exposa el seu desencís perquè, tot i haver-ho demanat, no se l'ha tingut en compte per confeccionar i preparar el Programa de la Festa Major, quan la resta d'associacions sí que han estat convocades, malgrat que la vocació i raó de ser d'aquesta associació és contribuir a augmentar el panorama cultural de Porrera.

Contingut

L'Ajuntament de Porrera exposa que va comunicar, verbalment, a la persona interessada, que el consistori no pot donar subvencions a cap associació. Igualment, assenyala que el consistori dóna un tractament igualitari a totes les associacions i que totes són tingudes en compte de la mateixa manera pels actes i les festes organitzades, i també pel que fa a la seva inclusió dins dels espais de difusió de l'Ajuntament, com ara la pàgina web municipal.

Tot i això, de la resposta municipal no es desprèn cap informació referent a les respostes donades a l'associació amb relació als escrits que va presentar els dies 12 de desembre de 2008, el 16 de febrer, el 9 de març i el 30 d'abril de 2009. Només hi ha una única referència en el darrer paràgraf en què s'assenyala que si no havien contestat abans era perquè entenien que s'havia arribat a una entesa i que des de l'associació "comprenien el funcionament que hi ha per a tothom" a l'Ajuntament. 

Amb relació a aquest assumpte, el Síndic recorda que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, disposa el deure de les administracions de dictar resolució expressa sobre tots els procediments, i de notificar-la a les persones interessades en el termini legalment establert, amb les úniques excepcions que són previstes expressament per la normativa vigent. 

Atès tot això exposat, el síndic recorda la necessitat que en totes les actuacions que iniciïn els ciutadans davant de l'Administració, es tinguin en compte i es respectin les formalitats i els requisits establerts pel que fa a dictar resolució expressa i així evitar que es repeteixin situacions com la que s'ha presentat en aquest cas.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/05/2009 Ajuntament de Porrera Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Porrera Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/11/2010 Ajuntament de Porrera Reiteració posterior a la primera
17/12/2010 Ajuntament de Porrera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/03/2011 Ajuntament de Porrera Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya - DOGC.5686 (05/08/2010)