Resolució
Q-02296/2011 Disconformitat amb les qualificacions en l'avaluació final del 2n curs de basc a l'EOI Drassanes de Barcelona

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Altres ensenyaments
Data d'inici 14/04/2011
Data de l'últim moviment 11/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consorci d'Educació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb les seves qualificacions en l'avaluació final del segon curs de basc a l'Escola Oficial d'Idiomes Drassanes de Barcelona.

Considera que l'actuació de la professora de l'EOI en la part escrita de l'examen final no va ser correcta, perquè va donar informació de l'enunciat a només alguns alumnes, la qual cosa va tenir incidència directa en la seva avaluació de suspens. També addueix que no s'ha tingut en compte l'avaluació contínua per atorgar la qualificació final.

Contingut

La resposta tramesa pel Departament d'Ensenyament conclou que la revisió i tot el procés s'ha fet seguint de forma fefaent la normativa general sobre avaluació recollida a la Resolució de 12 de juny de 2009, sobre l'organització i el funcionament de les escoles oficials d'idiomes per al curs 2009-2010, i els acords sobre avaluació del nivell bàsic presos per la Junta Acadèmica de l'EOI Drassanes de Barcelona, publicats al web del centre.

D'acord amb la informació rebuda, el Síndic dóna per finalitzada la seva actuació en aquest assumpte. Tot i això, suggereix al Departament d'Ensenyament que vetlli per garantir el dret dels alumnes a una revisió objectiva dels exàmens d'èuscar a l'EOI Drassanes de Barcelona i per afavorir llur participació en el procés d'avaluació i revisió, oferint-los el suport que es consideri necessari i comunicant-los les seves mancances durant el curs a fi i efecte que puguin reorientar el seu estudi per intentar superar-les. També li suggereix que, en qualsevol cas, es vetlli per garantir el dret dels alumnes a l'accés del seu expedient acadèmic.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/05/2011 Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial Sol·licitud d'informació a l'Administració
12/05/2011 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/07/2011 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/07/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/01/2012 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució
11/01/2012 Departament d'Ensenyament Resolució

Expedients Relacionats

Q-00527/2014