Resolució
Q-02298/2015 Queixa relativa a un procediment de sol·licitud de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 31/03/2015
Data de l'últim moviment 12/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Pendent d'acceptació per l'administració
Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Actuació no irregular de l'administració

Contingut

El promotor de la queixa exposa que va tramitar la sol·licitud a finals de l'any 2014 i li va ser denegada el mes d'abril de 2015 perquè no complia el requisit de residència continuada i efectiva previst per la normativa reguladora de la prestació. Va presentar recurs d'alçada contra aquesta resolució en data 8 de maig de 2015, mitjançant el qual manifestava que sí que complia aquest requisit. Tot i això, aquest recurs encara no s'ha resolt.

Segons disposa l'article 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, l'Administració ha de resoldre expressament els recursos d'alçada en un termini màxim de tres mesos, i en aquest cas ja s'ha superat aquest termini.

Per tant, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació, d'una banda, que s'agiliti la tramitació d'aquest procediment i es resolgui amb celeritat el recurs d'alçada interposat pel promotor contra la resolució per la qual es va denegar la prestació de renda mínima d'inserció que sol·licitava; i de l'altra, que es comprovin les circumstàncies relatives al requisit del període de residència i es requereixi el promotor, en cas necessari, a aportar la documentació i els justificants oportuns, i que, en cas que compleixi les condicions previstes per la normativa aplicable, se li concedeixi la prestació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/05/2015 Síndica Municipal de Greuges de Terrassa No irregularitat
22/10/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
13/11/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
27/11/2015 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
12/01/2016 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació