Resolució
Q-02318/2015 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita amb relació a les molèsties que ocasiona un gos

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Molèsties o maltractaments d'animals
Data d'inici 31/03/2015
Data de l'últim moviment 29/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita amb relació a les molèsties de sorolls que li ocasiona el gos d'un veí. Exposa que diferents veïns s'han queixat a l'Ajuntament per aquest motiu, i que han trucat a la policia local en diverses ocasions per denunciar les molèsties, que malgrat les queixes no s'han reduït.

D'acord amb les dades facilitades per l'Ajuntament, des de l'any 2013 s'han incoat sis expedients sancionadors contra el propietari del gos causant de les molèsties, i totes les sancions que s'han imposat -a excepció de l'última- estan en via executiva. Per aquest motiu, el Síndic considera que és molt important que les sancions s'arribin a executar.  

En aquest cas concret, és evident que la incoació d'expedients sancionadors i la posterior imposició de les sancions no ha esdevingut un element dissuasiu de la conducta infractora. Per aquest motiu, a banda de la imposició de sancions, caldria buscar altres vies per solucionar el problema existent. De fet, l'article 8.3 de l'Ordenança municipal de tinença d'animals de companyia de Sant Carles de la Ràpita estableix que l'Ajuntament pot requerir els propietaris o posseïdors d'animals que causen molèsties perquè les solucionin. 

En aquest cas, seria interessant alguna actuació de mediació amb el propietari del gos que causa molèsties, motiu pel qual el Síndic suggereix a l'Ajuntament que valori aquesta possibilitat i, en cas que la situació no millori, efectuï un comís preventiu d'aquest animal.

Tramitació

Data Administració Tràmit

06/05/2015 Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/06/2015 Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/07/2015 Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/09/2015 Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Resolució pendent d'acceptació
22/10/2015 Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Resposta a la resolució pendent d'acceptació
24/12/2015 Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Irregularitat
29/12/2015 Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració