Resolució
Q-02332/2012 Disconformitat amb el tancament d'un casal de pares i mares de Badalona

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Educació en el lleure, oci i activitats esportives de l'infant
Data d'inici 27/03/2012
Data de l'últim moviment 05/09/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Badalona Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el tancament d'un casal de pares i mares de Badalona motivat per dificultats econòmiques.

Contingut

El Síndic exposa que aquest servei és un exemple del que la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant estableix com l'ajuda necessària de l'Estat als pares i mares en la criança dels fills, ja que els ofereix un suport inestimable.

Com s'ha fet constar en els informes del Síndic presentats al Parlament, aquesta institució entén que els poders públics estan obligats a prestar una protecció especial a la infància, i als seus pares i mares, més enllà de l'objectiu de donar suport a les famílies "que ho necessiten".

El tipus de serveis a què es refereix l'article 18.2 de la Convenció inclou les iniciatives adreçades a la comunitat, com ara centres per a mares amb nadons i infants petits, esplais, ludoteques o clubs juvenils, i, en aquest sentit, el casal, com a servei universal i sense ànim de lucre, és una garantia d'aquesta responsabilitat de l'Estat envers els infants.

També la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència, recull el contingut de la Convenció en l'article 23.3, en què diu que els ens locals han de promoure l'establiment de recursos o serveis preventius per als infants i adolescents.

D'acord amb el que s'ha exposat, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Badalona que reconsideri la decisió del consistori respecte del tancament del casal de pares i mares de Badalona.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/03/2012 Ajuntament de Badalona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
06/06/2012 Ajuntament de Badalona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/06/2012 Ajuntament de Badalona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/09/2012 Ajuntament de Badalona Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 14/2010, del 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència- DOGC.5641 (02/06/2010)