Resolució
Q-02335/2011 Queixa per la manca d'equipaments a l'escola El Vinyet de Solsona.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 14/04/2011
Data de l'últim moviment 02/04/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de la Presidència Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució
Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa manifesten la seva disconformitat amb la manca d'equipaments a l'escola El Vinyet de Solsona, i es queixen del fet que s'hagin de mantenir els barracons i de la manca de previsió pel que fa a la construcció de les obres a les quals es va comprometre la Generalitat.

Contingut

El Departament d'Ensenyament exposa en la seva resposta al Síndic la cronologia de construccions dutes a terme en l'actual ubicació provisional fins que es pugui disposar d'un solar definitiu en el qual construir la nova escola, sense tenir actualment cap previsió concreta de la temporització de la nova construcció.

No obstant això, assenyala que l'obra es troba inclosa en la llista de prioritats del Departament d'Ensenyament, i que està condicionada actualment a la pròrroga pressupostària de la Generalitat de Catalunya. 

Quant a la valoració de l'estat material de les instal·lacions, el Departament d'Ensenyament indica que l'escola gaudeix de les aules necessàries pel nombre de grups actuals, i que els mòduls prefabricats disposen de les condicions tècniques i d'habitabilitat exigides pel Departament.

Davant d'aquesta informació, el Síndic es reitera en el suggeriment efectuat en el marc d'altres queixes que les restriccions pressupostàries actuals no han d'impedir planificar els processos constructius dels centres. 

Atès que la situació de provisionalitat afecta negativament la qualitat de l'educació i els drets dels infants, el Síndic suggereix que es faci la previsió sobre els processos constructius, de manera que la comunitat escolar corresponent pugui conèixer quan el centre iniciarà l'activitat en les noves instal·lacions.

Així mateix, el Síndic recorda la necessitat de seguir treballant conjuntament amb l'Ajuntament de Solsona i l'AMPA del centre a fi de garantir que aquest centre pugui disposar de tots els serveis de cara als propers cursos.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/04/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/06/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/06/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/11/2011 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
17/11/2011 Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/12/2011 Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/02/2012 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/03/2012 Departament d'Ensenyament Resolució
29/03/2012 Secretaria General de la Presidència Resolució
02/04/2012 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat
02/04/2012 Secretaria General de la Presidència Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-02332/2011