Resolució
Q-02344/2010 Queixa contra Telefònica per no connectar a la xarxa telefònica un domicili d'Agramunt.

Matèries
Consum
Telefonia
Data d'inici 26/05/2010
Data de l'últim moviment 26/05/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Agramunt Actuació no irregular de l'administració
Telefónica España, SAU Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa que la seva casa i cinc cases més del seu carrer no tenen connexió telefònica perquè, d'una banda, l'Ajuntament d'Agramunt ha denegat la llicència sol·licitada per Telefònica per instal·lar un pal i portar el cablejat telefònic fins a les cases, i de l'altra, Telefònica no està disposada a assumir el cost econòmic que comportaria el soterrament de la xarxa de telefonia.

Contingut

Telefònica exposa en el seu informe que no va poder atendre la petició de la persona interessada perquè l'Ajuntament d'Agramunt va denegar la llicència que l'empresa havia sol·licitat per a la instal·lació d'un pal que permetés garantir el servei telefònic que la persona interessada necessita.

L'Ajuntament, al seu torn, exposa que aquesta llicència va ser denegada per motius de caràcter estètic i tècnic, i que una alternativa de què disposava Telefònica per garantir el servei sol·licitat era fer una canalització soterrada.

Aquesta opció alternativa està justificada des del punt de vista econòmic perquè hi ha quatre habitatges més construïts al costat del de la persona interessada i perquè les parcel·les veïnes s'edificaran els propers anys, a banda que beneficiaria l'estètica del carrer. S'ha traslladat a Telefònica aquest suggeriment, sense que de moment l'empresa s'hagi pronunciat respecte d'aquesta qüestió.

Per tot això, el Síndic considera que no hi ha hagut cap actuació irregular per part de l'Ajuntament i s'adreça a Telefònica per suggerir-li la necessitat de valorar l'alternativa plantejada per l'Ajuntament d'Agramunt per tal de donar resposta a la sol·licitud de servei telefònic de la persona interessada, sobretot tenint en compte la possible justificació des del punt de vista econòmic d'aquesta opció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/06/2010 Ajuntament d'Agramunt Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/06/2010 Telefónica España, SAU Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/06/2010 Ajuntament d'Agramunt Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/12/2010 Telefónica España, SAU Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/05/2011 Telefónica España, SAU Resolució
26/05/2011 Ajuntament d'Agramunt Resolució