Resolució
Q-02348/2011 Disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament d'Esparreguera a una sol·licitud d'informació sobre la publicitat del camp de futbol d'aquest municipi

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 15/04/2011
Data de l'últim moviment 29/06/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esparreguera Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, en representació d'una comunitat de propietaris, manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament d'Esparreguera a la sol·licitud d'informació sobre la publicitat del camp de futbol d'aquest municipi.

Exposa que a la façana sud de la comunitat de propietaris hi ha propaganda comercial de diverses empreses, orientada cap al camp de futbol municipal, que la comunitat no ha autoritzat a col·locar, motiu pel qual el desembre de 2009 van presentar una instància a l'Ajuntament en què sol·licitaven informació referent als imports que paguen les empreses per la publicitat i qui n'és el beneficiari, amb la finalitat de reclamar la part que correspon a la comunitat.

Consta que el Patronat d'Esports de l'Ajuntament d'Esparreguera va informar la persona interessada el 22 de gener de 2010 que l'Ajuntament no té cap benefici de la propaganda que hi ha a la façana de la comunitat i que, per tant, s'haurien de posar en contacte amb el Centre d'Esports Esparreguera, que és qui rep els ingressos per aquesta publicitat. 

Tot i això, la persona interessada no va obtenir resposta del Centre d'Esports d'Esparreguera però, de manera que es va adreçar de nou a l'Ajuntament d'Esparreguera el 23 d'abril de 2010. 

El Patronat d'Esports va informar la persona interessada el 18 de maig de 2010 que, després d'haver consultat els serveis jurídics de l'Ajuntament, ha demanat al Departament de Serveis Territorials de l'Ajuntament que determinin si efectivament el lloc on s'exposa aquesta publicitat correspon a la façana de la comunitat o bé a una paret mitgera de l'edifici del camp de futbol. També se li va indicar que un cop s'hagi aclarit aquest dubte es posarien en contacte de nou amb ella per informar-la de la situació.

Tot i això, la persona interessada manifesta que encara no li ha estat facilitada aquesta informació.

Contingut

L'Ajuntament d'Esparreguera informa que els plànols i les dades obtingudes no tenen un nivell de detall suficient per poder establir la delimitació exacta de la línia de propietat, de manera que s'ha demanat a la persona interessada que aporti la documentació que permeti determinar si el mur és propietat de la comunitat que representa.

D'altra banda, també s'ha previst una reunió del president de l'entitat que gestiona la instal·lació del camp de futbol amb el regidor d'Esports.

El Síndic recorda a l'Ajuntament d'Esparreguera que té el deure de resoldre expressament les sol·licituds que li formulen els ciutadans, ja sigui en el marc d'un procediment administratiu, ja sigui amb motiu de la formulació d'una reclamació, consulta o suggeriment. Aquesta obligació, que recullen la Llei 30/1992 i la Llei 26/2010, ha estat incorporada en el Codi de bones pràctiques que aquesta institució ha elaborat. Pel que fa al deure de respondre expressament, aquest codi estableix el següent: 

?L'Administració ha de donar resposta escrita a les qüestions que les persones li plantegin també per escrit, tant en el marc d'un procediment administratiu, com quan formulin suggeriments, propostes,queixes o demandes d'informació. (...)

El silenci administratiu permet a la persona interessada d'accedir a la tutela judicial, però no eximeix l'Administració de l'obligació de donar resposta ni li impedeix de resoldre en qualsevol sentit. (...)

La manca de competència o la incoherència de les peticions formulades no exonera l'Administració del deure de resposta. (...)

Les respostes expresses de l'Administració han de ser raonades, intel·ligibles i congruents amb les peticions o les al·legacions formulades, per no causar indefensió i inseguretat jurídica a les persones que s'hi adrecen. (...)?.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/06/2011 Ajuntament d'Esparreguera Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/09/2011 Ajuntament d'Esparreguera Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/12/2011 Ajuntament d'Esparreguera Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/06/2012 Ajuntament d'Esparreguera Segona reiteració / Obstaculització
14/06/2012 Ajuntament d'Esparreguera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/06/2012 Ajuntament d'Esparreguera Resolució
29/06/2012 Ajuntament d'Esparreguera Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-02344/2011