Resolució
Q-02419/2011 Disconformitat amb l'Ajuntament de Tiana per no haver valorat degudament una sol·licitud per optar a l'adjudicació d'un habitatge amb protecció oficial al municipi

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Accés i adquisició d'habitatges
Data d'inici 19/04/2011
Data de l'últim moviment 31/07/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Tiana Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Una associació manifesta la seva disconformitat amb l'Ajuntament de Tiana per no haver valorat degudament la sol·licitud que va presentar una persona per optar a l'adjudicació d'un habitatge amb protecció oficial al municipi. L'associació manifesta que no s'ha tingut en compte que la persona interessada formava part del contingent especial per raó de la malaltia que pateix.

L'associació també exposa que no s'ha donat resposta al recurs de reposició que va presentar la persona interessada en data 19 d'agost de 2010, en què feia valer tot un seguit d'arguments per acreditar que té dret a accedir a un habitatge protegit; i que l'Ajuntament no ha facilitat vista de l'expedient a la persona que la persona interessada va autoritzar, tot i haver-ho sol·licitat per escrit mitjançant instància de 12 d'abril de 2011.

Atès que no va rebre resposta al recurs presentat i no ha pogut accedir encara a l'expedient administratiu, la persona interessada va presentar un nou escrit, en data 15 d'abril de 2011, en què reiterava les seves pretensions, amb relació al qual tampoc no ha rebut cap resposta de l'Ajuntament.

Contingut

Arran de la informació tramesa per l'Ajuntament de Tiana i arran del contingut de les bases per a l'adjudicació dels habitatges de promoció pública en qüestió, el Síndic no observa que s'hagin conculcat els drets de la persona interessada, atès que la valoració de l'Ajuntament s'ha ajustat al que estableixen les bases i la normativa aplicable. 

Per aquest motiu, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte i arxiva l'expedient.
 
No obstant això, en l'informe de l'Ajuntament s'indica que el recurs de reposició presentat per la persona interessada no ha estat resolt expressament.

Per tant, el Síndic recorda a l'Ajuntament que l'Administració té el deure de dictar i notificar la resolució del recurs en el termini d'un mes, d'acord amb el que estableix l'article 117.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. 

També, el Codi de bones pràctiques administratives, aprovat pel Síndic el 2 de setembre de 2009, recull el principi del deure de respondre expressament a les qüestions que les persones li plantegin per escrit, tant en el marc d'un procediment administratiu, com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació. 

El silenci administratiu faculta la persona interessada a accedir a la tutela judicial, però no eximeix l'Administració de l'obligació de donar resposta ni li impedeix de resoldre en qualsevol sentit.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/05/2011 Ajuntament de Tiana Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/08/2011 Ajuntament de Tiana Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/07/2012 Ajuntament de Tiana Resolució
31/07/2012 Ajuntament de Tiana Seguiment finalitzat