Resolució
Q-02433/2011 Disconformitat amb el cost d'una vacuna.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 19/04/2011
Data de l'últim moviment 20/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet d'haver de pagar el cost de posar una vacuna al seu fill, ja que considera que aquesta despesa l'hauria d'assumir la Seguretat Social.

Contingut

Sens perjudici d'altres reclamacions que el promotor pugui formular, el Síndic l'informa que l'administració de la vacuna en qüestió no està inclosa en el finançament públic del Sistema Nacional de Salut, ni en el calendari de vacunacions de l'Administració sanitària. Per tant, els serveis de l'Administració s'han de facturar com a preu públic d'una prestació no inclosa en el sistema sanitari públic, i s'han d'aplicar a l'assistència prestada al fill del promotor els preus reflectits reglamentàriament.
 
Per tant, el Síndic indica que els preus públics són els que s'especifiquen en les resolucions que dicta el Departament de Salut, i que no pot apreciar, per ara, cap irregularitat en l'actuació d'aquest òrgan de l'Administració sanitària, ni indefensió que pugui vulnerar els drets del promotor. 

Això no obstant, atès que el promotor no ha rebut resposta del Servei Català de la Salut,  el Síndic ha reiterat a l'Administració sanitària que doni resposta per escrit a la reclamació del promotor de la queixa.

Per això, el Síndic dóna per closes les seves actuacions en aquest assumpte i arxiva l'expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/09/2011 Departament de Salut Resolució