Resolució
Q-02438/2011 Presumpte tracte dur i inadequat d'una professora de l'escola La Salle de Santa Coloma de Farners a una alumna d'aquest centre.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Assetjament escolar
Data d'inici 19/04/2011
Data de l'últim moviment 31/05/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el presumpte tracte especialment dur i inadequat d'una professora de l'escola La Salle de Santa Coloma de Farners vers la seva filla.

La persona interessada va presentar una reclamació al Departament d'Ensenyament en què exposava el possible assetjament que patia la seva filla de setze anys per part d'una professora de l'escola, però atès que no va rebre cap resposta sobre l'adopció de cap mesura per reconduir la situació, va canviar la seva filla de centre.

La promotora de la queixa espera que el Departament d'Ensenyament li doni una resposta respecte a les actuacions que s'han endegat per investigar la naturalesa dels fets que va denunciar per evitar que situacions com la de la seva filla es tornin a repetir.

Contingut

A l'informe de resposta del Departament d'Ensenyament s'indica que la Inspecció educativa informa que no s'han produït queixes de cap altra família sobre la professora en qüestió.

L'informe també indica que atès que el centre ja va trametre a la promotora un escrit de resposta en data 15 de juny de 2010, la Inspecció educativa informarà personalment aquesta persona de les actuacions practicades, i en les visites successives de la Inspecció al centre durant el proper curs se seguirà supervisant aquest tema.

Amb tot, el Síndic s'ha tornat a adreçar al Departament d'Ensenyament per traslladar-li que el fet que cap família no hagi presentat cap queixa vers aquesta professora no és motiu que justifiqui la manca de resposta als fets objecte de queixa.

És per això que aquesta institució ha suggerit al Departament d'Ensenyament que atengui la demanda que li va adreçar i que l'informi respecte dels fets denunciats i les investigacions que hagi dut a terme la Inspecció educativa per comprovar si va donar-se un tracte pedagògic inadequat d'aquesta professora vers la filla de la promotora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/05/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/07/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/07/2011 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
07/11/2011 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
02/05/2012 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/05/2012 Departament d'Ensenyament Resolució
31/05/2012 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat