Resolució
Q-02461/2011 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Xerta amb relació a la col·locació d'una tanca amb materials en mal estat.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 20/04/2011
Data de l'últim moviment 28/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Xerta Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor es queixa en relació amb la tanca feta amb canyes i filferros rovellats a la parcel·la número 185 del polígon 4 de la partida de les Illes de Xerta.

El propietari de la parcel·la veïna a aquesta, promotor de la queixa, va presentar una denúncia arran de la qual l'Ajuntament de Xerta va dictar el Decret 94/2010, mitjançant el qual va requerir als propietaris que retiressin immediatament els materials en mal estat i que demanessin a l'Ajuntament autorització per a tancar la parcel·la amb els materials i les condicions legalment establertes. Segons el promotor de la queixa, encara no s'ha executat aquest decret.

Contingut

Segons l'informe tramès per l'Ajuntament de Xerta, el consistori informa que, segons un informe que va encarregar, la tanca denunciada és correcta urbanísticament i considera que el problema de fons és de caire privat. 

Sobre aquesta qüestió, el Síndic assenyala que la reclamació del promotor de la queixa es fonamenta en una resolució de l'Ajuntament, el decret d'alcaldia número 94/2010, de data 10 de maig de 2010, pel qual s'acorda que els propietaris de la finca en qüestió han de retirar els materials en mal estat de la tanca i sol·licitar a l'Ajuntament autorització per dur a terme el tancament de la seva parcel·la amb els materials i les condicions legalment establertes.

En aquest sentit, el Síndic no considera correcte que si es va dictar una resolució i ara es revoca pels motius exposats en l'informe encarregat per l'Ajuntament, se'n faci pagar els costos de l'emissió a la persona interessada, les expectatives del qual estaven avalades per un acte administratiu previ, el qual ara es pretén revocar.

Per aquest motiu, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte tot suggerint a l'Ajuntament de Xerta que assumeixi el cost de l'informe i que no el liquidi al promotor. D'altra banda, també li suggereix que notifiqui al promotor la revocació del decret 94/2010, i que la motivi amb l'informe tècnic, per tal que el promotor pugui fer servir el dret a defensar els seus interessos presentant els recursos que estimi pertinents.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/04/2011 Ajuntament de Xerta Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/06/2011 Ajuntament de Xerta Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/06/2011 Ajuntament de Xerta Resolució