Resolució
Q-02509/2013 Disconformitat amb l'actuació de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència envers un noi de catorze anys escapolit d'un centre residencial d'educació intensiva

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Centres de menors
Data d'inici 05/04/2013
Data de l'últim moviment 07/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Pendent de rebre informació de l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (en endavant DGAIA) envers un noi de catorze anys tutelat per la DGAIA i escapolit d'un centre residencial d'educació intensiva des del dia 4 d'abril.

Exposa que el noi és fill del seu exmarit i que el va tenir en acolliment. Aquest acolliment va cessar el mes de març de 2012 perquè no podia controlar-lo. Durant el temps que va durar l'acolliment, no va rebre suport de l'Administració perquè l'expedient del noi no va arribar a la Diputació de Guipúscoa, que és qui n'havia de fer el seguiment.

Contingut

En vista de la informació rebuda, el Síndic considera que aquest noi es troba en situació de risc greu, atès que tot i haver estat declarat desemparat no està protegit.

D'acord amb això, aquesta institució suggereix al Departament de Benestar Social i Família que es facin totes les actuacions necessàries per fer possible la localització i protecció d'aquest noi.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/04/2013 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació
31/05/2013 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
22/12/2014 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
07/12/2015 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració

Expedients Relacionats

Q-02760/2013