Resolució
Q-02513/2011 Disconformitat amb la desestimació de la revisió del grau de dependència.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 26/04/2011
Data de l'últim moviment 14/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa perquè no està d'acord amb la desestimació de la revisió del grau de dependència presentada per la seva cònjuge, ja que, segons ell, ha empitjorat molt.

Contingut

Després d'estudiar el cas, el Síndic va suggerir a l'Administració que l'equip de valoració fes un nou reconeixement de la persona interessada per determinar el grau de dependència actual i adoptar la resolució corresponent amb elements de judici suficients. 

El Departament de Benestar i Família, però, va indicar que la persona interessada havia sol·licitat una nova revisió de grau en data 28 de juliol de 2011 i que, en el moment que fos citada, els professionals del CAD ja li farien la valoració corresponent. 

Vist això, el Síndic entén que no s'ha acceptat el seu suggeriment, ja que la proposta de nou reconeixement es feia per esmenar la manca d'aquesta avaluació respecte de la sol·licitud de revisió que la persona interessada havia presentat feia dos anys, la qual es va resoldre sense un examen per part de l'òrgan tècnic. 

Per això, el Síndic demana a l'Administració que, per resoldre la nova sol·licitud de revisió que ha formulat la persona interessada, se li faci efectivament aquest reconeixement directe, i li suggereix que doni les instruccions adequades perquè es faci com més aviat millor. 

En aquest sentit, també recorda a l'Administració que el termini màxim establert per a la resolució d'aquests procediments és de tres mesos, i que les administracions tenen el deure tramitar al més aviat possible els procediments administratius i de respectar els terminis màxims de resolució.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/05/2011 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/07/2011 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/08/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/09/2011 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/11/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució