Resolució
Q-02538/2014 Disconformitat amb el fet que en l'ordre del dia del Ple del dia 29 d'abril de 2014 de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres no es van incloure diversos assumptes proposats per un regidor

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Participació ciutadana, política i règim electoral
Data d'inici 28/04/2014
Data de l'últim moviment 09/12/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Plantejament

El promotor de la queixa, regidor no adscrit a l'oposició de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, manifesta la seva disconformitat amb el fet que en l'ordre del dia del Ple del dia 29 d'abril de 2014 no es van incloure diversos assumptes que havia proposat.

Contingut

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres informa que les qüestions plantejades pel promotor es van tractar en la sessió següent, de 27 de maig de 2014, perquè, d'acord amb allò establert al Reglament orgànic municipal, les mocions i preguntes s'han de presentar a registre amb una antelació mínima de sis dies hàbils a la data de celebració de la sessió plenària en què es tractaran. Com que les mocions i preguntes presentades pel promotor no es van presentar amb aquesta antelació, no es van incloure en l'ordre del dia de la sessió de 29 d'abril de 2014. 

El Síndic recorda, però, que el Reglament orgànic municipal no pot desplaçar la regulació legal ni pot establir un règim d'exercici de drets i facultats dels càrrecs electes municipals que sigui més restrictiu que el que està establert legalment. En aquest sentit, cal tenir en compte que l'article 106.2 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya estableix que s'han d'incloure en l'ordre del dia de la sessió plenària les propostes presentades abans de la convocatòria del Ple. Així mateix, pel que fa a la formulació de preguntes, l'article 105.3 del Text refós indicat estableix que si es formulen amb una antelació mínima de vint-i-quatre hores del començament de la sessió plenària s'han de contestar en el decurs d'aquesta sessió, llevat que el destinatari de la pregunta en demani l'ajornament per a la sessió següent. 

D'acord amb aquestes consideracions, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres que proposi al Ple la modificació del Reglament orgànic municipal per tal d'adaptar-lo a les disposicions legals indicades, sens perjudici d'aplicar preferentment aquestes determinacions legals mentre no es faci efectiva aquella modificació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/05/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/06/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/07/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/07/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Resolució pendent d'acceptació
01/09/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
18/09/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/09/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Resolució pendent d'acceptació
18/11/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
24/11/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Resposta a la resolució pendent d'acceptació
09/12/2014 Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Altres formes de finalitzar